Размятане между болници и отделения в столицата, липса на комуникация

...
Размятане между болници и отделения в столицата, липса на комуникация
Коментари Харесай

Милен Кермедчиев: Бях с положителен тест, но никой от ВМА не ми се обади

Размятане сред лечебни заведения и отделения в столицата, липса на връзка и мудна реакция от страна на институциите при пациент с COVID-19. За всичко това се схваща от описа на дипломата Милен Кермедчиев - някогашен зам.-министър на външните работи пред bTV.
" Отидох в " Пирогов ", с цел да си направя PCR тест. От там ми отхвърлиха и ме препратиха към ВМА. На регистратура ме препратиха към инфекциоцното поделение на болничното заведение, откъдето ми обявиха, че без направление от Спешното поделение, не могат да ме одобряват. Отидох там. Казаха ми, че пациенти със подозрения за COVID-19 би трябвало непосредствено да се насочат към Инфекциозно поделение. Върнах се, само че ми обявиха същото - без направление не могат да ме одобряват. Отидох още веднъж в Спешното поделение, където след няколко молби в последна сметка се снабдих с направление. Прегледаха ме и ми споделиха да се прибера. Направих си тест и в частна лаборатория, тъй като видях, че нещата не вървят на добре. Тестът беше позитивен. 28 часа по-късно от болничното заведение никой не ми се беше обадил. Ако не си бях направил тест, щях да допускам, че съм просто настинал и да се разхождам умерено ", описа Кермедчиев.

Остава въпросът - за какво се е забавила реакцията от болничното заведение, откакто пробата е бил позитивен?

Бившият зам.-министър на външните работи самичък е потърсил контакт с лечебното заведение. Свързал се е с доктор едвам на петото позвъняване.

" Тестовете в частните лаборатории не костват лев-два. Човек може да няма финансовата опция да си направи подобен. Ако не получи позвъняване от болничното заведение, ще се успокои и ще сее болест. Трябва да има по-бърза реакция от институциите "

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР