Размяната на затворници между Русия и Украйна изглежда като огромен

...
Размяната на затворници между Русия и Украйна изглежда като огромен
Коментари Харесай

Размяната на затворници - ще може ли Украйна да понесе високата цена?

Размяната на пандизчии сред Русия и Украйна наподобява като голям триумф за украинския президент Зеленски. Стига да не беше високата цена, която Киев ще би трябвало да заплати в подмяна, разяснява наблюдаващият на " Франкфуртер алгемайне цайтунг " Райнхард Везер, представен от Дойче веле.

След дълги договаряния наподобява стартира размяната на пандизчии сред Русия и Украйна. Освен всичко останало, това е и огромен политически и филантропичен триумф за украинския президент Володимир Зеленски. Украинските политически пандизчии в Русия са жертви на юридически произвол, който няма нищо общо с правото. Затова и тяхното освобождение е доста скъпо.

На каква цена обаче?

Въпросът е какъв брой висока ще бъде цената, която Украйна ще би трябвало да заплати за това. И по-конкретно: оправдана ли е готовността на украинското управление да се лиши от основен очевидец и обвинен за свалянето на пътническия аероплан МН17 през юли 2014 година? Тогава подкрепяните от Москва проруски сепаратисти убиха 298 почтени хора.

Ще бъде мъчно решение

Ако обвиненият се върне в Русия, той към този момент няма да е разполагаем на интернационалния екип от следователи. Освен това какъв сигнал ще изпрати с това Киев на Москва, в случай че Украйна е подготвена на сходна стъпка? И по какъв начин ще отекне това в Холандия, откъдето са по-голямата част от жертвите?

В подобен случай въобще не бих желал да съм на мястото на Зеленски./DW.com
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР