Размяната на текстови съобщения чрез телефон, имейл, социална мрежа или

...
Размяната на текстови съобщения чрез телефон, имейл, социална мрежа или
Коментари Харесай

Какво никога да не казвате на приятел чрез съобщение

Размяната на текстови известия посредством телефон, имейл, обществена мрежа или приложения улесни извънредно доста връзката ни. Много по-лесно е да драснеш няколко реда на другар вместо да се ангажираш с диалози по телефона.

Има обаче някои неща, които в никакъв случай не би трябвало да казвате на другар посредством известие. Грабнете телефона и изразете това, което би трябвало с думи, страст и глас. Тази връзка е най-безценната.

Какво в никакъв случай не би трябвало да казвате на другар посредством известие?

1. „ Имам една загадка за теб! “
Като пускате такова известие на другар не очаквате той да си замълчи и да не стартира да ви залива назад със известия „ кажи ми, апелирам те! “, „ каква загадка?! “, „ хайде, показа! “. Вместо да си разменяте поредност от тийнейджърски есемеси, обадете се! Толкова по-вълнуващо е да усетите реакцията от шерването на новината.

2. „ Ще би трябвало да анулира проектите ни. “
По-лесно е да съобщиш неприятна вест посредством известие, безспорно. Така избягваш ответната реакция и се самосъхраняваш. Не е почтено обаче по отношение на другия човек, тъй като му отнемате опцията да изрази мнение. Изправете се и поемете следствията от измененията в проекта.

3. „ Стана нещо доста бясно, обаче е дълга история... “
Абсолютно непотребен есемес, който не носи никаква информация, а допуска замесване на отсрещната страна в еуфория от неведението.

4. „ Имам неприятни вести. “
Неприятните вести се оповестяват постоянно персонално или най-малко онлайн по телефона. Това е неписан закон на човешката връзка.

5. „ Толкова съм ти сърдит/а! “
В такива случаи тонът, подборът на думите и интонацията могат да окажат голямо въздействие върху по-нататъшното развиване на нещата. За решаването на проблеми и проблеми сред другари, а и сред интимни сътрудници, писмената връзка е неверен метод.

6. „ Чу ли за...? “
Размяната на злословия посредством известия е рискована. Не знаете у кого ще попадне телефонът ви или дали няма да забравите отворен профила ви в обществената мрежа, откъдето сте си писали.

7. „ Честит рожден ден! “
Сухи писмени честитки са подобаващи единствено при по-делови връзки с някого. Ако другар има рожден ден най-хубавото, което можете да извършите е да му изпеете цветущ рожден ден в слушалката. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР