Размяна на задочни реплики имаше между председателя на Европейския съвет

...
Размяна на задочни реплики имаше между председателя на Европейския съвет
Коментари Харесай

Джонсън и Туск се хванаха за гушите в много остър спор

Размяна на задочни реплики имаше сред ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск и английския министър председател Борис Джонсън, оповестява Ройтерс.

Туск запита риторично Джонсън дали желае да остане в историята като "Г-н без договорка ".

Премиерът на Англия не остана задължен на ръководителя на Европейския съвет, заявявайки, че точно Туск ще се популяризира като "Г-н без договорка ", в случай че не се съгласи да бъдат импортирани промени в съглашението за Брекзит.

Джонсън акцентира, че не желае корав Брекзит, само че по негови думи това ще е допустимо единствено в случай че от контракта отпадне така наречен защитен механизъм за ирландската граница.

Ако Доналд Туск не желае да си тръгне като "Г-н без договорка ", тогава се надявам, че той също осъзнае това, разяснява английският министър председател.

Джонсън уточни и че по време на срещата на Г-7 ще каже на американския президент Доналд Тръмп да се откаже от комерсиалната война, която към този момент дестабилизира икономическия напредък в целия свят.

Той удостовери и че ще посъветва Тръмп да понижи напрежението с Китай.

Джонсън изясни, че положението на световната търговия е негов предпочитана срещата на върха на Г-7.

Много съм угрижен от метода, по който вървят нещата, от увеличението на протекционизма и митата, което следим, уточни той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР