Размразени са преговорите за закупуване на две корвети за нуждите

...
Размразени са преговорите за закупуване на две корвети за нуждите
Коментари Харесай

Размразени били преговорите за нови корвети за Военноморския флот

Размразени са договарянията за закупуване на две корвети за потребностите на Военноморския флот. Това съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов във Велико Търново, представен от Българска национална телевизия.

Той добави, че е определена немска компания снабдител. По думите му, корабите ще костват 171 млн. лв., като се чака до края на годината да бъде подписан контракт. Парите са обезпечени от тазгодишния бюджет.

Адмирал Ефтимов посети Националния боен университет " Васил Левски ", където се срещна с управителния и преподавателския състав на висшето образователно заведение.

Заради пандемията договарянията бяха малко отсрочени , защото трябваше да влезем в решителната фаза през месеците март - април с директно договаряне, когато към този момент обявихме компанията победител. В края на месец май, началото на юни, стартирахме договарянията още веднъж и в този момент на финалния стадий, когато би трябвало да се изчистят всички клаузи по контракта и се надявам в околните дни да има развиване по въпроса и той да се придвижи към Министерския съвет и надлежно към Народното събрание, разясни Ефтимов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР