Размирни сцени във Франция съпътстваха демонстрациите на жълтите жилетки точно

...
Размирни сцени във Франция съпътстваха демонстрациите на жълтите жилетки точно
Коментари Харесай

Движението на жълтите жилетки навърши 1 година

Размирни подиуми във Франция съпътстваха демонстрациите на " жълтите жилетки " тъкмо една година след първия митинг, който даде начало на това придвижване, непримиримо със обществената система. Въпреки оптималните ограничения полицията в Париж с часове не можа да овладее безредиците.

Сцените на принуждение превзеха площад " Италия " в Париж още преди плануваната проява на " жълтите жилетки ". Крайни деятели с черни облекла и качулки превзеха площада, като чупиха витрини, атакуваха магазини и банки, палеха коли. Следобед префектът на Париж забрани митинга и подреди евакуирането на стачкуващите и задържането на насилниците. Досега са задържани над 60 души, осъществени са хиляди инспекции. Инциденти е имало и на митингите в Лион, Тулуза, Нант. " Жълтите жилетки " бяха възнамерявали над 200 акции из страната за днешната си първа годишнина.

Въпреки че множеството се разграничават от насилието, протестиращите нямат желание да се отдръпват.
Бадиа Бенжелун, стачкуващ в Париж: За една година не постигнахме съвсем нищо, тъй че сменяме тактиката. Седмичните демонстрации значат, че още сме тук, само че това не е задоволително, тъй че ни би трябвало друго. Разчитаме на стачката на 5 декември, всички дружно - хората от профсъюзите и тези отвън тях, тъй че най-после да получим това, което желаеме.
Полицията към този момент не оповестява цифрата на стачкуващите. Днес те не бяха доста, само че управляващите се безпокоят че идната стачка през декември може да прелее в по-широка протестна вълна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР