Размирната тълпа, която вчера обсади Капитолия на САЩ, беше продукт

...
Размирната тълпа, която вчера обсади Капитолия на САЩ, беше продукт
Коментари Харесай

Гневът на Тръмп подпали щурма на тълпата срещу демокрацията

Размирната навалица, която през вчерашния ден обсади Капитолия на Съединени американски щати, беше артикул на разрушителните сили, които президентът Доналд Тръмп подклажда от години, достигайки кулминационна точка с нарушаването на един либерален обред, който публично поставя завършек на неконституционния му опит да се задържи на власт.

Последвалата сцена - продупчване на полицейски ограждения, чупене на прозорци и окупиране на здания на държавната власт - беше нещо, което американците са привикнали да виждат в далечни земи с властнически режими.

Насилието, което включваше изстрели в Капитолия, един погубен и въоръжена окупация на пленарната зала на Сената, обаче беше провокирано от индивида, положил клетва да пази същите демократични обичаи, които размирниците се пробваха да отстранен в негова поддръжка.

Нарушителите на реда взеха решение да щурмуват Капитолия - постройката, която символизира устоите на демокрацията, връщайки загатна за гневните кървави времена на Гражданската война. Този път обаче подстрекателят беше един законно определен президент, който отхвърля да съблюдава основополагащия принцип на мирното предаване на властта.

" Това е опит за държавен прелом, подстрекаван от президента на Съединени американски щати. Намираме се в невиждан миг, когато един президент е податлив да заговорничи с тълпи, с цел да смъкна личното си държавно управление. Това е изцяло срещу концепцията за народна власт, която нацията поддържа от повече от два века ", сподели експертът по история на президентските ръководства в Съединени американски щати Майкъл Бешлос.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР