Разминаване сред Патриотите около кандидатурата на Сотир Цацаров за председател

...
Разминаване сред Патриотите около кандидатурата на Сотир Цацаров за председател
Коментари Харесай

Кандидатурата на Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ не е съгласувана с НФСБ

Разминаване измежду Патриотите към кандидатурата на Сотир Цацаров за ръководител на антикорупционната комисия. Оказва се, че номинацията не е съгласувана с НФСБ.

С мненията от Народното събрание - вижте директното включване на Надежда Василева.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов беше безапелационен пред публицисти в коридорите на Народното събрание, че позицията на НФСБ за кандидатурата на Сотир Цацаров не е потърсена, че тази номинация не е обсъждана вътре в парламентарната група на Оперативна програма и на следващия ден следва среща с сегашния основен прокурор, на която да бъде разисквана неговата номинация за началник на антикорупционната комисия.

Според ГЕРБ няма разминаване и тази кандидатура среща поддръжка от ръководещото болшинство.

Ето още от мненията по тази тематика:
Валери Симеонов, Обединени патриоти: Ние сме поканили господин Цацаров на следващия ден, ще го изслушаме и чак тогава ще може да вземем решение. Мисля, че по този начин е редно.Емил Димитров, Обединени патриоти: Г-н Валери Симеонов е изискал среща с господин Цацаров. Предполагам, че тази среща на следващия ден ще се състои и в случай че има нещо неуточнено, ще го уточнят. Но доколкото чувствам настроенията в сътрудниците, всички утвърждават едно такова предложение.Даниела Дариткова, ГЕРБ: Така или другояче не беше допустимо всеки депутат от двете парламентарни групи да се подпише под това предложение, тъй като времето не позволяваше да се случи това, само че в действителност кандидатурата е консенсусна.Симеон Найденов, " Воля:
Какво съревнование очаквате?
- Благодаря за въпроса, само че ще се въздържа от отговор, защото през днешния ден изтича последният период за подаване на документи, ще се въздържа до на следващия ден и няма да давам отговор.
Днес изтича срокът за внасяне на номинации за претенденти за ръководител на КПКОНПИ. От Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи не са коментирали към момента тази тематика.

Още една тематика от Народното събрание. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов беше определен за зам.- ръководител на Народно събрание.

От Движение за права и свободи напуснаха залата директно преди гласуването в символ на противоречие. Несъгласие показаха и от " Атака ". Управляващите обясниха за какво са подкрепили кандидатурата на Валери Симеонов.

Ето още от реакциите:
Павел Шопов, " Атака ": Стъпка по стъпка, се стигна до това непочтеност - да бъде през днешния ден препоръчан за заместник-председател на българското Народно заседание един провалил се вицепремиер. И аз не знам хилядите, които стачкуваха предходната година срещу него, и които желаеха неговата оставка, това бяха национални митинги, може би най-мощните митинги в мандата на този парламент, какво ще си помислят и какво ще кажат.Мустафа Карадайъ, Движение за права и свободи: Изборът на нов заместник-председател на Народното събрание през днешния ден съгласно нас е засегнатост към парламентаризма, следващото проваляне на Народното събрание и народните представители на ГЕРБ и Българска социалистическа партия, които направиха този акт. Кошмарът на майките на деца с увреждания беше заплатен от ГЕРБ и Българска социалистическа партия.Валери Симеонов, Обединени патриоти: Мене не ме тормози, тъй като познавам доста добре както " Атака ", тъй че те са предвидими с тяхната реакция, по този начин и Движение за права и свободи. И до известна степен това е един тип номинация от тяхна страна, тяхното държание. Приемам го като такова.Цвета Караянчева, ръководител на Народно събрание: Ние подкрепихме господин Симеонов, тъй като в последна сметка съблюдаваме правилника, а това е опция и право на парламентарните групи да излъчват заместник-председатели.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР