Размерът на вътрешните и външните инвестиции през 2018 г. се

...
Размерът на вътрешните и външните инвестиции през 2018 г. се
Коментари Харесай

Размерът на инвестициите в България през 2018 г. достига 20 млрд. лв.

Размерът на вътрешните и външните вложения през 2018 година се чака да доближи 20 милиарда лева Това заяви заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев и направи уточнението, че систематизираните данни на Национален статистически институт към момента не са оповестени. Той взе участие във форума „ Земеделие и стопанска система. Тенденции и провокации “, проведен от Предприемачи – ГЕРБ в с. Старосел.

“В България няма спад на вложенията, тъкмо противоположното – следи се резистентен растеж “, акцентира Александър Манолев и изясни разликите сред знаците „ директни задгранични вложения “, който мери Българска народна банка и данните за „ бруто формиране на главен капитал “, които обобщава Национален статистически институт. „ Ако желаеме да придобием визия за растежа ни е по-добре да следим данните на Национален статистически институт, тъй като те обобщават както външните, по този начин и вътрешните вложения в действителната стопанска система. А те демонстрира резистентен напредък “, обясни той.

По думите му растеж има и в данните на Българска народна банка, само че те се актуализират за забележителен интервал – към 15 месеца. „ В резултат през днешния ден медиите пишат, че има спад на вложенията, а в действителност данните не са дефинитивни. Когато се обобщят обаче и се види действителният растеж, това стопира да е вест, тъй като към този момент е минало най-малко година “, акцентира икономическият заместник-министър и сподели графика, която детайлно онагледява процеса за 2017 година – разликата сред предварителни и систематизирани данни обявени от финансовата институция е близо 1 милиарда лева нарастване за цялата година. Същата наклонност се наблюдаваше и през 2018 година „ Нещо повече, по данни на Евростат, по дял на вложенията от Брутният вътрешен продукт, България се подрежда преди страни като Италия, Гърция, Люксембург, Обединеното кралство и се изравнява със Словакия “, сподели още зам.-министър Манолев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР