Размерът на турските инвестиции в България е 24.5 млн. евро

...
Размерът на турските инвестиции в България е 24.5 млн. евро
Коментари Харесай

Турските инвестиции в България са €24.5 млн. за първите три месеца на 2017 г.

Размерът на турските вложения в България е 24.5 млн. евро за първите три месеца на 2017 г . Увеличаването на стокообмена от януари посочи министър председателят Бойко Борисов по време на диалога си в Министерския съвет с министъра на митниците и търговията на Република Турция Бюлент Тюфенкчи .

Според премиера нарастването на търговията сред България и Турция приказва за съществуване на капацитет , който може в допълнение да се развива. Борисов подчертава върху устрема на кабинета да усъвършенства изискванията за правене на бизнес в България, оповестиха от Министерския съвет.

Отличните добросъседски връзки сред България и Турция са причина за усилване на икономическото съдействие в полза на двете страни . Това означи министър-председателят Бойко Борисов.

По време на срещата беше разисквано също съдействието сред митническите служби на България и Турция и смисъла на навременния продан на информация в тази сфера. Борисов посочи и ограниченията, които страната ни взима за битка с контрабандата и защита на границите.

Министърът на финансите Владислав Горанов и турският министър на митниците Бюлент Тюфенкчи разговаряха за ролята на България като " врата " към Европа за турската страна.

 Турция залови 264 незаконни мигранти, готвещи се да влязат в България и Гърция
Турция залови 264 незаконни мигранти, готвещи се да влязат в България и Гърция

Хванати са в Одрин

Борбата с контрабандата и незаконния трафик бяха посочени като предпочитани и за двете страни . Обсъдени бяха вероятните ограничения, които да допринесат за възстановяване на работата на митническите служби на граничните контролно-пропускателни пунктове, облекчаването на трафика, намаляването на натовареността и усъвършенстването на процесите.

Паралелно със срещата на двамата министри, в постройката на Агенция " Митници " разговаряха представители на управленията на митническите администрации на двете страни. Директорът на Агенция " Митници " Георги Костов посрещна Дженап Ашчъ - подсекретар на Министерството на митниците и търговията, и Мустафа Гюмюш - общоприет шеф на турските митници .

На срещата беше разисквано и съдействието в региона на митническото разузнаване, следствие и правоприлагане . И двете страни подчертаха, че към този момент се тества способ за продан на рентгенови изображения . Българските и турските митничари се договориха за осъществяване на общи интервенции по линия на противопоставяне на наркотрафика и контрабандата .

След последната среща сред ръководителите на митническите администрации, огромна част от поставените проблеми са преодолени или се работи интензивно по тяхното превъзмогване, регистрират от държавния пресцентър.

Пред турските митничари Костов показа два от огромните плана на българското държавно управление - за облекчаването на административната тежест и за тол системата . И двата имат директно отношение към по-бързото прекосяване на товарните транспортни средства през територията на страната и през граничните пунктове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР