Размерът на таксите за регистрация на юридическите лица с нестопанска

...
Размерът на таксите за регистрация на юридическите лица с нестопанска
Коментари Харесай

До 4 пъти се намаляват таксите за регистрация на юридически лица с нестопанска цел

Размерът на таксите за регистрация на юридическите лица с нестопанска цел ще намалее от два до четири пъти според от типа на вписването и метода на подаване на заявките.

Това облекчение за жителите се планува с смяна в Тарифата за държавните такси, събирани от Агенцията по вписванията, утвърдена през днешния ден от Министерския съвет, оповестиха от пресслужбата на кабинета. Намалението на държавните такси е по отношение на измененията в Закона за юридическите лица с нестопанска цел, с които вписването ще се прави в нов обединен електронен указател към Агенцията от 1 януари 2018 година В момента първичното вписване на юридически лица с нестопанска цел /ЮЛНЦ/ се прави с умишлен указател към съответния способен областен съд. Последващо обвързване за всички ЮЛНЦ е регистрацията в указател БУЛСТАТ, а за тези с публично потребна активност е нужна и регистрация в Централния указател на ЮЛНЦ за публично потребна активност.

След провеждането на промяната, ЮЛНЦ ще могат да подават заявки на книжен притежател във всички служби по регистрация на Агенцията по вписванията, без значение от събитието къде е тяхното седалище. Ще има опция заявките да се подават и по електронен път, като таксата за това ще е с 50 на 100 по-ниска по отношение на тази за подаване на гише, показаха от Министерски съвет. С влизането в действие на измененията в Закона за ЮЛНЦ регистрацията ще се реализира на правилото "на едно гише ", в обединен централизиран уеб основан електронен указател, който ще може да дава сложни електронни услуги. В този случай отпада и заплащането на държавните такси за регистриране в указател БУЛСТАТ. Именно тези облекчения ще доведат до забележителното занижаване на таксите, увериха от държавното управление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР