Размерът на плащането по първия транш от интервенцията по одобрения

...
Размерът на плащането по първия транш от интервенцията по одобрения
Коментари Харесай

МЗХ дава 218 лв. за хектар допълнително преразпределително подпомагане за кампания 2023

Размерът на заплащането по първия транш от интервенцията по утвърждения Стратегически проект за развиване на земеделието и селските региони 2023-2027 година за в допълнение преразпределително подкрепяне на приходите за резистентност за акция 2023 година е избран със заповед на земеделския министър Кирил Вътев. На земеделските стопани, подали заявление и отговарящи на изискванията за подкрепяне, ще бъдат изплатено по 218,34 лв. на хектар за първите 30 хектара от стопанството. Плащането по първия транш би трябвало да бъде осъществено до 31 март 2024 година, оповестиха от на Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

Интервенцията съставлява необвързано с производството заплащане на хектар. То се дава като в допълнение финансово подкрепяне за първите 30 хектара на земеделските стопанства в страната с оптимален размер до 600 хектара. Подпомагане по интервенцията за в допълнение преразпределително подкрепяне на приходите за резистентност получават земеделските стопани, които имат право на заплащане на главно подкрепяне на приходи за резистентност (ОПДУ) - главната скица за подкрепяне на приходите с директни заплащания.

Вторият транш по интервенцията за в допълнение преразпределително подкрепяне на приходите за резистентност се планува да бъде изплатен в период до 30 юни 2024 година Така ще бъде спазено условието на Регламент (ЕС) 2021/2116 на Европейския парламент и на Съвета на Европейски Съюз за финансирането, ръководството и мониторинга на Общата селскостопанска политика. По втория транш ще бъде изплатена разликата сред заплащането по първия транш и общия индивидуален размер на подпомагането. Той е избран на база на окончателните данни за отговарящите на изискванията за подкрепяне площи и е в границите на минималните и оптимални планувани единични суми в Стратегическия проект.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР