Размерът на храната за кучета има значение, когато става въпрос

...
Размерът на храната за кучета има значение, когато става въпрос
Коментари Харесай

Гранули за кучета: защо са в различни размери?

Размерът на храната за кучета има значение, когато става въпрос за гранули. Различните породи порастват до разнообразни размери и надлежно се нуждаят от друго количество хранителни субстанции. Захапката им е друга, както и апетитът. Решихме да проучим благодарение на Royal Canin какви са разликите при разнообразните и за какво някои са по-светли, по-тъмни, по-големи или по-малки.

Какви гранули за кучета са подобаващи за дребните породи?

Малките кучета имат доста бърз метаболизъм. От момента на раждане до цялостното им съзряване, дребните породи кучета се нуждаят от гранули, които дават отговор на потребността им от по-висококалорични храни. Въпреки бързия им метаболизъм, не са малко случаите, в които кученцето наддава бързо килограми и има риск от затлъстяване. Съвет от нас е постоянно да следвате управлението за хранене с гранули, изписано на етикета на чувала. То е основано от ветеринарни експерти, които са съобразили потребностите на вашия домакински любим.

Размерът на гранулите дава отговор на размера на кучето. Гранулите, основани за дребни породи са по-малки от гранулите за по-големи породи, защото са направени предвид на размера на челюстта на кучето. По-малките породи могат да бъдат по-склонни към стомашно-чревни разстройства и дентални проблеми, поради това дребните гранули са и по-лесни са сдъвкване и мелене от стомахчетата им. Задължително, когато избирате гранули за вашето куче, би трябвало да съобразите размера на челюстта му. В противоположен случай, гранулата може да го задави или да е прекомерно огромна и кучето да не желае да я употребява въобще. А всички знаем какъв брой е неприятно, когато кучето не желае да яде храната, която сме му взели. Заради това, най-хубавият вид е постоянно да съобразяваме размерите на гранулите с размерите на домашния ни любим.

Какви гранули за кучета са подобаващи за едрите породи?

Породите кучета, които израстват до по-голям размер в зрелост, също се нуждаят от храна за домашни любимци, която ще ги поддържа здрави и енергични. На гигантските породи, да вземем за пример, са им нужни оптимални равнища на калций за следено развиване на костите им. Висококачествената храна за кученца, предопределена за огромни породи кучета, е с по-малко енергийна компактност, тъй че да могат да порастват със скорост, която поддържа костите и ставите им здрави.

 гранули куче royalcanin

Глюкозаминът също оказва помощ за поддържането на ставите здрави, а смесите от фибри и пребиотиците могат да покачат равнищата на чревните бактерии за оптимално храносмилане. Правилният баланс на протеини, минерали и витамини ще бъде от изгода за огромните породи на всички стадии от живота на кучето, тъй че намирането на висококачествена храна за домашни любимци, която е дефинирана предвид на тези потребности, е елементарен метод да го поддържате крепко. Винаги четете етикетите на гранулите за кучета, с цел да може да осигурите оптималното за вашия четириног любим.

Гранули за възрастни кучета

Без значение от техния размер, всяка порода се нуждае от смяна в диетата си, откакто доближи преклонна възраст. Докато кучетата от едри породи постоянно се смятат за възрастни на 5 години, кучетата от дребни породи може да не доближат това равнище на зрялост, до момента в който не навършат 8 години. Всички промени в храненето на вашия домакински любим би трябвало да бъдат постепенни, с цел да не разстроите стомаха му. Препоръчителният интервал за промяна на храната на крепко животно е към 1 седмица. Гранулите за възрастни кучета им обезпечават необходимия за тях баланс от субстанции, подобаващ за спокойния им и изпълнен с игри живот.

Защо да даваме гранули на нашето куче?

Гранулите за кучета имат редица преимущества. Освен че са комфортен и чист метод за хранене на домашния ни любим, те са и ползотворни за неговото здраве. Плаката по зъбите, да вземем за пример, не може да се задържи, в случай че кучето употребява специфични гранули за поддържане на денталното здраве. Венците му са по-здрави и като цяло кучето е изложено на по-малък риск от развиване на бактерии. Трябва да отбележим и че гранулите се съхраняват елементарно и не е нужно да се държат в ледник, с цел да не се скапват. Ако разполагате с дребен ледник, то сигурно гранулите са по-удобният вид.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР