Размерът на еднократната помощ за ученици, записани в осми клас

...
Размерът на еднократната помощ за ученици, записани в осми клас
Коментари Харесай

44 000 осмокласници ще получат еднократна помощ в началото на учебната година

Размерът на еднократната помощ за възпитаници, записани в осми клас за образователната 2020 - 2021 година да бъде в размер на 250 лева, реши държавното управление.

Тази нова помощ се отпуска по реда на Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние.

Право на поддръжка за покриване част от разноските при започване на образователната година имат фамилии, чиито деца са записани в осми клас на държавно или. общинско учебно заведение за идната образователна година. Необходимо изискване за приемане на средствата е децата да живеят непрекъснато в България и да не са настанени за развъждане отвън фамилната среда.

Друго наложително условие е средномесечният приход на член от фамилията за предходните 12 месеца да е по-нисък или еднакъв на 450 лева

Еднократната помощ ще се изплаща на два пъти. 50 на 100 от нейния размер ще се получават след влизане в действие на заповедта за отпущането й, а остатъкът - при започване на втория образователен период на образователната 2020 - 2021 година, само че единствено при изискване, че детето продължава да посещава учебно заведение.

Помощта се отпуска без рентабилен тест за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и за деца, настанени в фамилии на родственици и близки и приемни фамилии. Срокът за подаване на заявката декларация за разпределяне на помощта след записване на детето в осми клас е не по-късно от 15 октомври.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР