Размерът е от значение за представителите на вида Дългоноса маймуна

...
Размерът е от значение за представителите на вида Дългоноса маймуна
Коментари Харесай

Размерът е от значение за дългоносите маймуни

Размерът е от голяма важност за представителите на типа Дългоноса маймуна - японско проучване демонстрира, че мъжките екземпляри с по-големи носове притеглят повече женски в харемите си, написа сп. " Сайънс адванс ".
 
Изследователи от университета на Киото са открили, че мъжкарите от типа с по-големи носове имат и по-едри тяло и тестиси. По-внушителният обонятелен орган свидетелства, че притежателят му е по-силен и плодороден, вследствие на което не му се постанова да се конкурира ненужно за женско внимание.
 
При маймуните от този тип отпред на харем от женски и техните дребни стои " носово талантлив " мъжки образец. Големият нос е самобитна реклама за женските, че притежателят му е преобладаващ мъжага с положителни оплодителни качества, които е евентуално да съобщи на потомството. Това кара " косматите дами " да се ориентират към водача с величествен нос.
 
" В постепенен проект тази характерност е от огромно значение, имайки поради характерната обществена конструкция при животните от типа ", изясняват експертите.
За задачите на проучването са следени екземпляри от типа Дългоноса маймуна, обитаващи остров Борнео и зоопаркове в Япония и по света.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР