Размахвайки запалени червени сигнални ракети и с викове Слава на

...
Размахвайки запалени червени сигнални ракети и с викове Слава на
Коментари Харесай

Крайнодесни протестират срещу плана на президента за Източна Украйна

Размахвайки запалени червени сигнални ракети и с крясъци " Слава на Украйна " хиляди крайнодесни и националистични деятели минаха през вчерашния ден в шествие през Киев, протестирайки против ръководството на президента Зеленски и дълго чакания му кротичък проект за Източна Украйна.

В опит да потвърди патриотизма си Зеленски през вчерашния ден посети украински войски на фронтовата линия на петгодишния спор с подкрепяните от Москва сепаратисти, в който са убити минимум 13 000 души. Преди това той отдаде с минута безмълвие респект на убитите в този спор украинци.

Полицията се разположи към значими обекти в украинската столица, където над 10 000 души минаха в шествие с жълто-сини украински флагове. Това бе една от няколкото прояви, с които през вчерашния ден в Украйна се означи Денят за отбрана на родината. Зеленски прикани стачкуващите да се въздържат от принуждение и предизвести за евентуални провокации от хора, които желаят да сеят безпорядък.

Мъже в черни облекла, размахващи червени сигнални ракети, водеха шествието. Някои от тях носеха бели маски, с цел да скрият самоличността си.

" Слава на Украйна! Никаква капитулация! ", скандираха те.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР