Разложкото село Баня е само на 5 километра от Банско,

...
Разложкото село Баня е само на 5 километра от Банско,
Коментари Харесай

Нарастват инвестициите в балнеотуризма в разложкото село Баня



Разложкото село Баня е единствено на 5 километра от Банско, а един от образците за сполучливо ръководство на ресурса от топла минерална вода. С над 60 залежи, Баня се подрежда на 2-ро място след Велинград по това благосъстояние и по популярност. Последната година бележи взрив на вложенията в балнеолечението и построяването на СПА комплекси.

Към момента съотношението в село Баня сред леговата база и жителите  е съвсем изравнено – към 3000. Засега находищата с топла минерална вода, на брой 72, стигат до всички хотели и до някои от къщите за посетители. Инвестиционният интерес обаче пораства скоростно, признава кметът на селото Мария Юрганчева:

" В последните 3-4 месеца имаме нови строителни обекти, нови капиталови планове. Прави се нов санаториум. Вчера бяха донесени три нови капиталови плана и то това са огромни планове – единият се простира на 59 дка, другият на 18 дка, а третият – на 3 дка. Капацитетът на минералната вода в село Баня към момента има свободни количества. Истината е, че доста хора избират към този момент да влагат в Баня, да почиват в Баня и вероятно да карат ски в Банско, само че те се нареждат в село Баня ".

Истината е, че доста от гостите на най-известния ни курорт Банско, се възползват от близостта на село Баня, с цел да съчетаят планината с топлата вода. Туристическият отрасъл също е осъзнал това преимущество. 

Бурхан Немутлу, който строи СПА хотел в селото, изясни: " За страдание, не можахме да докараме водата в Банско, само че аз мисля, че отсега нататък и това ще стане. Важното беше по някакъв метод да влагаме и да дадем опция на нашите посетители да се възползват от тази естествена даденост. В Баня няма да има легова база. Нашата цел е да създадем дестинация село Баня за балнеотуризма ".

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР