Разлог. Изпитанията пред българите винаги са били тежки. По-силни от

...
Разлог. Изпитанията пред българите винаги са били тежки. По-силни от
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова: В единението на народа е силата и мощта на една държава

Разлог. Изпитанията пред българите постоянно са били тежки. По-силни от тях обаче са волята и стремежът към независимост, правдивост и истина. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова в село Баня на тържественото отбелязване на 140 години от Кресненско-Разложкото въстание, оповестиха от прессекретариата на президента .
„ 140 години въстанието ни споделя какво е да обичаш Род и Родина, учи ни, че няма независимост, в случай че даже един българин остане пленен. И най-важното – че в единението на народа е силата и мощта на една страна. Днес тези завещания са по-живи от всеки път “, означи вицепрезидентът.
Илияна Йотова уточни, че скоро след извоюваната независимост Берлинският конгрес потъпква идеала на българския народ. „ С документи, конгреси, конференции може да се разделят територии, само че не може да се раздели народ и да се изтръгне желанието му за обединяване “, съобщи вицепрезидентът.
„ 500 години окови не пречупиха волята за независимост и единство, те са в кръвта ни, в това да си българин “, уточни в приветствието си Илияна Йотова. „ Без хората, родени по тези земи и платили висока цена за саможертвата си, нямаше да бъдат вероятни съединението и независимостта на България “, означи вицепрезидентът. „ Пред всички тях даваме една клетва – да бъдем почтени за паметта им “, посочи Илияна Йотова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР