Разлог има належаща нужда от нова зала за волейбол, обсъдиха

...
Разлог има належаща нужда от нова зала за волейбол, обсъдиха
Коментари Харесай

Ръководството на НВЛ проведе среща с кмета на Разлог Красимир Герчев

Разлог има належаща потребност от нова зала за волейбол, разискаха основаване на женски тим

Председателят на Национална волейболна лига Атанас Гаров и изпълнителният шеф Станислав Николов организираха работна среща с кмета на Разлог Красимир Герчев и президента на Пирин (Разлог) Радко Тумбев, на която бяха разисквани значими тематики за развиването на волейбола.

Посещението в Разлог e част от политиката на новото управление на НВЛ и даде началото на редица срещи с представители на волейболни клубове, волейболни центрове и локалната власт за разискване на взаимни проекти за развиване на спорта.

" Разлог е един от центровете, които генерират волейбол, генерират национали, генерират бъдеще за спорта. Пирин е клуб с огромни обичаи, школа, която от дълги години ражда гении и построява волейболисти. В момента има доста належаща потребност клубът и общината да развият спортната инфраструктура за волейбол, тъй като базата, с която разполагат, е морално и физически остаряла. И това несъмнено стопира развиването на клуба и волейбола в Разлог - искащите да упражняват са доста повече, в сравнение с физическият потенциал на залата разрешава. Общината има подготвеност с терени и идейни планове, само че сама доста мъчно може да се оправи и разчита на поддръжка - било то от страната, било то от частни вложители ", съобщи Атанас Гаров след срещата в Разлог.

" Освен мъжко направление в Разлог се развиват и девойки - всички гарнитури до старша възраст. И са на много положително равнище. Втората съществена тематика, която обсъдихме, е може ли и по какъв начин да се образува и внушителен женски тим на Пирин (Разлог). Споделихме с Красимир Герчев детайлите и проектите ни за развиване и подкрепяне на клубовете. Обяснихме, че Национална волейболна лига поема и съдийските разноски за минимизиране на разноските за самите клубове. След полемика стигнахме до разбирателството, че съществено ще се прегледа опцията за съставяне на женски тим ", разгласи ръководителят на НВЛ.

Освен че през годините Пирин построява редица национали за мъжкия народен тим, даже и в сегашното имаме ярки образци, че локалната школа основава и отлични състезатели при дамите. От Разлог потеглят по своя волейболен път Добриана Рабаджиева и Мария Каракашева.

Освен развиването на школата с обичаи в клуба, регистриран през 1946 година, ръководителят на Национална волейболна лига и кметът на Разлог разискаха и продължение на тематиката с нужното възстановяване на спортната инфраструктура, защото регионът е туристически и е доста удобен за състезателен туризъм през лятото.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР