Разливът на дизелово гориво в района на руския арктически град

...
Разливът на дизелово гориво в района на руския арктически град
Коментари Харесай

Разливът на дизел в Сибир е локализиран

Разливът на дизелово гориво в региона на съветския арктически град Норилск е локализиран, заяви министерството на изключителните обстановки, представено от БНР.

По течението на река Амбарная са сложени 9 линии бонови заграждения, които да предотвратят попадането на дизеловото гориво в Карско море и надлежно в Северния ледовит океан.

По-късно денем министърът на изключителните обстановки Евгений Зиничев ще рапортува персонално на президента Владимир Путин за подхванатите ограничения.

Над 100 тона течно гориво са събрани от разлива в Норилск

От Зиничев се чака да отговори на въпроса за какво управляващите са се задействали на 31 май, откакто повредата стана на 29-и. И той, и губернаторът на Красноярския край Александър Ус декларират, че са получили информацията за случая със забавяне.

Собствениците на Норилската електроцентрала, откъдето изтекоха над 20 000 тона дизелово гориво, настояват, че са уведомили управляващите в точния момент.

Като причина за повредата се показва проваляне на бетонната основа на един от резервоарите.

Чистят река в Сибир след теч на 20 000 тона дизел

По предварителни оценки вредите възлизат на стотици милиони долари, а за възобновяване на екосистемата в региона ще са нужни минимум 10 години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР