Разлив на бензин от тръбопровод на „Лукойл Нефтохим“ Бургас е

...
Разлив на бензин от тръбопровод на „Лукойл Нефтохим“ Бургас е
Коментари Харесай

Разлив на бензин в езерото Вая след опит за криминално източване от тръбопровод

Разлив на бензин от водопровод на „ Лукойл Нефтохим “ Бургас е открит тази заран при обход на чиновници. Той се намира наоколо до бургаския квартал „ Долно езерово “ и езерото Вая. Не се знае какво количество е изтекло.

По данни на завода продуктът е с ниско октаново число.

"Най-вероятно това е престъпен случай на източване на гориво, не мога да кажа какъв брой е огромно количеството ", изясни пред БНР инж. Тонка Атаносова, шеф на бургаската екоинспекция.

"Видимо се вижда, че не е огромно. Те са лимитирали достъпа и езерото Вая очевидно няма провали и мъртва риба. Няма филм, който да е над водната повърхнина. Ограничени са с бонови заграждения и абсорбиращи детайли, с цел да могат да изчистят това, което към този момент се е разляло. В края на днешния ден от завода имаме уверението, че ще се оправят с това, което е разлято. Започва обследването на тръбопровода, с цел да се посочи тъкмо къде е течът. В него към този момент няма гориво и не изтича. " Пробите ще бъдат подготвени идната седмица и тогава ще стане ясно дали има замърсяване ", прецизира Атанасова.

От „ Лукойл Нефтохим “- Бургас показват, че изтеклите количества са минимални, течът е бил локализиран и към този момент е спрян. На място е докарана нужната техника и сега се събират изтеклите количества бензин. Най-вероятната причина за пробива на тръбата е опит за кражба на гориво, показва компанията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР