Разликите в данните не са злонамерени и никой нищо не

...
Разликите в данните не са злонамерени и никой нищо не
Коментари Харесай

Зам.-министър Жени Начева: Който не работи, той не греши

Разликите в данните не са злонамерени и никой нищо не крие. Който не работи, той не бърка. Нямаме интерес да лъжем дали проучванията са 1200 или 1250 и дали умрелите са с 10 повече или по-малко. За да няма неточности в интерпретацията на цифрите, Министерство на здравеопазването ще приготвя прессъобщение до медиите.
Това обявиха на специфичен брифинг представители на министерството на опазването на здравето и Националния действен щаб.

Причината за думите им е неточност на уеб страницата на Министерство на здравеопазването, където бяха оповестени нови 10 смъртни случая, породени от COVID-19. Починалите обаче са през месеците април и май.

Разминаването в данни, изнасяни досега, и това, което се вижда тази заран в уеб страницата, зам.-министърът на опазването на здравето Жени Начева изясни с потребността от време за създаване на система - внедряване, тестване и същинска работа.

Жени Начева бе безапелационна, че от министерството са били почтени и откровени, работели по ясни правила и критерии.

" Признаваме, че не сме качили в допълнение известие на уеб страницата с точните бройки на инфектираните, оздравелите и умрелите пациенти ", изясни тя.

Начева даде обещание, че министерството всеки ден ще приготвя малко известие до медиите с данните за ковид, " тъй като това основава удобства и не води до интерпретация на данните ", настоя тя.

" Никакъв интерес няма министерството на опазването на здравето, хората, които към този момент три месеца работят в тази система, да лъжем дали проучванията са 1200 или 1250 и дали умрелите са с 10 повече, или пък по-малко ", разгласи на собствен ред проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Припомняме, че през вчерашния ден стана ясно, че Националният действен щаб завършва със утринните брифинги, в които се оповестява епидемиологичната конюнктура у нас.

“Движението” на COVID-19 щеше да се оповестява на единната осведомителна система. Днес по време на свиканата конференция трябваше да се изясни на публицистите по какъв начин да поясняват и пресмятат данните, качени в системата, само че след това се оказа, че Министерство на здравеопазването ще ги обобщава.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР