Разликата между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова не е случайна

...
Разликата между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова не е случайна
Коментари Харесай

ДБГ със съмнения за подмяна на местния вот


Разликата сред Йорданка Фандъкова и Мая Манолова не е инцидентна и е пристигнала след проведен избор в ромските секции. Това подозрение изрече водачът на Движение България на жителите (ДБГ) Димитър Делчев на брифинг в изборния щаб на претендента за кмет Мая Манолова , отдаден на резулатите от изборите в секциите с ромско население.

Според Делчев вотът в столичните квартали " Красна поляна ", " Слатина " и " Люлин " буди подозрения. В " Красна поляна " имало скупчване на хора сред 9 и 11 часа по време на вчерашните локални избори, а следобед към този момент не е имало никакви придвижвания във въпросните секции.

От 2081 от гласовете, подадени в ромските секции в " Красна поляна " - 2081 гласа има Йорданка Фандъкова, 251 гласа има Мая Манолова , а останалите гласове са разпилени сред другите претенденти. Сигнали за такива гласувания били подадени още от 134 учебно заведение и от Френската гимназия.

Хората по секциите ги е боязън да алармират от боязън, че нещо неприятно може да им се случи, акцентира Делчев. Дори се случвало от секционните изборни комисии да звънят на щаба на Манолова, да им се оплакват на тях, вместо да подадат сигнали до съответните контролни органи.

" На балотажа хората ще могат да избират сред тези, които оферират неприкритост, а за съперници от ГЕРБ - необичайно по какъв начин получават голям брой гласове от ромските секции. Само тук някак си се случват такива аномалии ", недоволства шефът на ДБГ. По думите му тъкмо това ще разгневи демократично мислещите хора и те ще гласоподават за верния претендент.

От предизборния щаб считат, че се води замяна на вота, с което не се оставя правото на хората да гласоподават и да взимат верните решения. решения. За това те приканват всички хора, участващи в изборния развой да помислят за бъдещето на децата си и дали желаят да живеят в един град, който да бъде почтен и открит.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР