Разликата между Васил Терзиев и Ваня Григорова се движи врамките

...
Разликата между Васил Терзиев и Ваня Григорова се движи врамките
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Дистанция от 10% в София е преодолима. ПП изпадат в изолация в страната

Разликата сред Васил Терзиев и Ваня Григорова се движи врамките на 10%, той върви надолу, а тя – нагоре. Ако тази отдалеченост се резервира, тя е преодолима.
Това мнение изрази пред БНР социологът Андрей Райчев.

Според него всеки, който каже, че знае какво ще стане на балотажа в София, бърка.

Отчетливо анти-ПП надъхан е електоратът на Има Такъв Народ, който ще прелее към Григорова.

Не е ясно по какъв начин би дал своя вот електоратът на ГЕРБ, а „ Възраждане “ постоянно са играли независимо.

Поддръжниците на Вили Лилков са в обстановка „ да избират сред аленото и Държавна сигурност “, и двете противоположни на тях, „ по-скоро огромна част от тях ще останат у дома “, направи преглед социологът по отношение на вероятната поддръжка за двамата претенденти на балотажа.

Политическа партия изпадат в изолираност в страната, счита Райчев.

„ Има детайл на надменност в цялата работа, което неизбежно и постоянно води до изолираност. Те се държат като кардинално безнаказани хора. Тази поза за тях е губеща. Ако попаднат под действието на резултата „ всички против себе си “, ще бъде доста неприятно. “

Скандалът с машините за гласоподаване е инцидентен и няма отдалечен ришельовски план, изрази мнение Райчев в предаването „ Преди всички “. По думите му Политическа партия са съумели да си вдигнат електората, само че на висока цена – всички останали са споделили „ ееееее “ и това „ ееееее “ ще го забележим другата неделя “.

ГЕРБ се къпеше в обич от герберите, загуби властта не посредством разпад на личния си електорат, а тъй като другите споделиха – „ стига толкова “, подсети той.

Вътре в аленото има огромен срив за няколко години и за първи път от години лявото е получило подтик, посочи Андрей Райчев.

Г-жа Григорова е първият случай на някаква надеждица, която проблясва, че нещо потегля в противоположна посока. Григорова съумя да дръпне и своята листа нагоре. Това е доста огромен персонален триумф. Тя е доста млад и некомпетентен политик. Между двата тура би трябвало да успее да ухажва два сложни за ухажване електората– на ГЕРБ и на „ Възраждане “.

„ Голямата сглобка ще реши дребните сглобки. Не мисля, че този брак по сметка, с омерзение – те не се обичат, чакат това да свърши, само че тази сглобка е стимулирана геополитически. Факторите, които я провокират, са нещата, които я държат. Аз не съм неин почитател, само че тя е значима за България. Право-криво, държи и мисля, че няма да я скапват огромната. Тези избори не се оказаха съдбовни за сглобката. Борисов и Движение за права и свободи не считат да скапват работата. Прекипява им понякога, споделят А, само че не споделят Б. Политическа партия от своя страна въпреки всичко наподобява са удовлетворени от това, че имат министри. Те имат вяра в своето познание по какъв начин да оправят България “, разяснява Андрей Райчев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР