Разликата между това да си жалък офлайн и да си

...
Разликата между това да си жалък офлайн и да си
Коментари Харесай

7 типа статуси във Facebook, които те правят жалък

Разликата сред това да си презрян офлайн и да си презрян онлайн е в това какъв брой хора схващат, че си презрян. Ето за какво, даже да сме супер нещастници в живота, би било добре да съблюдаваме избрана хигиена на държание в обществената мрежа, която разрешава да не разкрием всичките си слаби страни и плиткото си схващане.
1. Романтични откровения
Няма по-голям сигнал, че си трагичен човек, некадърен да обича, от непрекъснатите сантиментални послания към обичания човек във Фейсбук.
Щастливи селфита край небесносин бряг. Документирани вечери за двама в първокласна конюнктура. Снимки на пръстена с елмаз от няколко разнообразни ъгъла и с няколко разнообразни филтъра в Instagram. И всичко това, с цел да събереш заветните повече лайкове от тези под фотографията на "най-добрата ти другарка " с нейния любим.
Страшна порнография и мъчителен кич в разбирането за фамилиарност, на които сме длъжни да ставаме очевидци. Цели бракове в днешно време се базират на това, сякаш…

2. Разголени палави фотоси
Ако си мислиш, че твоето дупе е най-хубавото – не е. Точно в това е огромната драма. Мерси, че го сподели. Нямаше потребност. Има и по-хубави, само че просто гордите им притежатели не са намерили за нужно да занимават целия интернет тъкмо с гъза си.Тъй като може би имат смислена работа и шефове, които, колкото и да са разкрепостени, въпреки всичко не държат да наемат и да работят с хора, на чиято профилна фотография се виждат задни бузи. Не че би трябвало да си с роба в Харвард, само че все пак…

3. Мъдри мисли за живота
Когато целият ти профил е в фотоси на посредствени създатели, окичени с премъдри цитати от доста тъпи техни книги, това нервира. Тъжно е, че човек над 12-годишна възраст е кадърен непрестанно да проповядва житейски мъдрости на близките от вида на: "Животът е един, живей го в този момент "; или: "Когато се загубиш по пътя, помни че любовта е ария ".Не че на всеки му е обещано, само че не би било зле един път самичък да измислиш нещо. Дори да е най-краткият маршрут към кварталната баничарница. Това най-малко ще е от изгода.
4. "Ако не разпространиш това, някой ще почине днес… "
Първо, доста хора ще умрат през днешния ден. Второ, би трябвало в действителност да си доста елементарен, с цел да споделяш неща от вида на "Сподели 10 пъти и ще ти се отвори третото око " или "Прати на 15 другари, с цел да им покажеш, че са значими за теб ".Най-голямата дивотия евър. Да не приказваме за спорадичните истерични постове за това по какъв начин Фейсбук ти управлява живота и не знам си по какъв начин би трябвало да си смениш настройките, с цел да не се случва това. По-добре си прочети изискванията за прилагане на услугата или новата политика на Фейсбук, пусната публично, вместо да четеш нещо, измислено от човек, който има вяра в силата на магьосник Илиян и катерицата му Беатрис…

5. Снимки на сгазени деца, одрани зайци, пребити дами и така нататък
Съжалявам, вегане, само че това, че публикуваш фотоси, в които катерички са разпънати на кръст и залети с киселина за не знам си какви цели на козметиката, е по-извратено от обстоятелството, че хапвам свинско. Това ли е методът да се притегли внимание към даден проблем?
Нека да не забравяме, че вероятно всеки от нас има другари дечица, бременни дами или просто хора с лабилна душeвност измежду Фейсбук приятелите си. Те могат да бъдат съпричастни към даден проблем, без да им бъде нанесена контузия за цялостен живот с документи, показващи актове на принуждение. Въпрос на персонална отговорност и малко въображение е да привлечеш другите към своята идея, без да привличаш внимание с натурализми.

6. Жалване, мрънкане, недоволство, демонстриране на проблеми
Фейсбук е цялостен с кралици на драмата. Все някой е на ръба, все някой ще мре и ще се отхвърля. Пълно е с егоцентрици, които имат вяра, че единствено те са изоставяни в този живот, единствено те имат болежки, фамилни проблеми, липса на пари и самочувствие, и какво ли още не…
Хубаво е да преживявате късния си пубертет по-тихо, тъй като всеки има проблеми, само че не всеки занимава 723-ма души всекидневно с тях. Да си attention whore е човешко, само че има и по-достойни неща за извършване в този живот.

7. Постване на пияна глава
Това всеки го прави. Но не е добре. Когато звъниш на някогашната си в 3 през нощта, се излагаш единствено пред един човек и постфактум ставаш обект на насмешки за още 5-6, които, още до момента в който беше краткотрайно в компанията им, не те харесваха въобще.
Когато пишеш във Фейсбук пийнал, вредата може да е тотална, злото – необратимо. Тежки заключения за живота, откровения, за които ще съжаляваш и след 10 години, експанзия към шефа ти, фотография, на която се вижда тайният ти татус-пони, който криеш сполучливо от години… Жалкa работа…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР