Разликата между продължителността на живота на мъжете и жените намалява.

...
Разликата между продължителността на живота на мъжете и жените намалява.
Коментари Харесай

Намалява разликата в продължителността на живота при мъжете и жените

Разликата сред продължителността на живота на мъжете и дамите понижава. Това потвърждава изследване на група учени, ръководени от Дейвид Атанс, професор по стопанска система и ръководство на бизнеса в университета в испанския апетит Алкала, оповестява Live Science.

Проучването е извършено в над 190 страни. През 1990 година междинната дълготрайност на живота на дамите е била 77,17 години, а при мъжете 72,23 години. През 2010 година тази предстояща дълготрайност на живота набъбна до 83,10 за дамите и 78,37 за мъжете. Така разликата в предстоящата дълготрайност на живота е намаляла леко, с към 0,2 години. Изследователите считат, че темпът на увеличение на дълголетието измежду дамите се е забавил. В същото време междинната дълготрайност на живота в международен мащаб през 2030 година ще бъде 86,54 години.

„ Това изследване подхожда на епидемиологичните трендове, които допускат, че продължителността на живота се усилва в международен мащаб и разликата сред половете понижава с течение на времето “, сподели доктор Брандън Янг, доктор в Университета на Калифорния и учител в Медицинския факултет на Сан Франциско. Миналата година Янг разгласява отчет за разликата сред половете в предстоящата дълготрайност на живота в Съединени американски щати и обратно на световните данни, разликата наподобява се уголемява в границите на страната.

Разликата сред продължителността на живота на американските мъже и дами се е нараснала от 4,8 години през 2010 година на 5,8 години през 2021 година Въпреки тези трендове междинната дълготрайност на живота на дамите към момента е по-дълга от мъжете. „ И прогнозите демонстрират, че е изцяло допустимо тази разлика, даже и да намалее, да продължи и в бъдеще “, сподели Атанс.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР