Разликата между платеното и новата цена на газа да бъде

...
Разликата между платеното и новата цена на газа да бъде
Коментари Харесай

Булгаргаз: Всеки клиент да получи корекцията в цената от 5 август 2019

" Разликата сред платеното и новата цена на газа да бъде възобновена на всеки един клиент самостоятелно - на база потребеното количество природен газ за всеки един от месеците ".

За това настоя изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов по време на чуването си в отрасловата парламентарна комисия във връзка контрактуваната цена на природния газ от съветския снабдител " Газпром ".

Освен това от " Булгаргаз " ще желаят да им бъдат възобновени сумите за всеки обособен месец на база на доставената цена към отчетния интервал до 29 февруари и използваните доставени количества газ за съответния месец. Сумата би трябвало да бъде възобновена до края на месец март по сметките на " Булгаргаз ".

Той упорства да бъдат възобновени сумите и за месец март. За всеки един месец от 5 август до 31 март " Булгаргаз " ще направи сметки, ще внесе заявление в КЕВР , с цел да бъде върната на всеки един клиент начислената сума за избрания интервал.

Павлов напомни, че на 5 август предходната година от " Булгаргаз " са поискали от " Газпром " предоговаряне на доставената цена на природния газ . Преговорите за това се водели напълно по реда на механизма за преразглеждане на цената. Той увери, че цената ще бъде прилагана на ежемесечна база, а в края на всеки месец ще бъде дефинира цената за идващия месец .

Руският сътрудник бил шокиран от това, което България поискала като цена да получи природния газ. Представените причини обаче извоювали по-ниската цена на природния газ. " Времето ще покаже дали договорката е добра, дали доста добра или не е доста добра. Ние постигнахме балансираща ценова формула, която ще ни разреши да бъдем конкурентни на пазара ", сподели още Павлов.

В преговорния развой за цената на природния газ значима роля изиграло това, че България направила различни доставки на полутечен природен газ , включи се енергийният министър Темеужка Петкова.

" Всички би трябвало да се обединим към това да проявим самообладание, с цел да не изпаднем в крайности и обстановки . Подходът би трябвало да бъде сдържан и би трябвало да бъде осъществен сериозен разбор ", сподели енергийният министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР