Разликата между най-скъпите и най-евтините региони в Нидерландия по отношение

...
Разликата между най-скъпите и най-евтините региони в Нидерландия по отношение
Коментари Харесай

Разликата в цената на жилищата достигна 400%

Разликата сред най-скъпите и най-евтините райони в Нидерландия във връзка с цените на жилища доближава 400%, като най-силна тя е в Хага. В хагския квартал Трансваалкварте междинната цена на жилищата е 205 000 EUR. На другия завършек на класацията са регионите Вестбрукпарк и Дутендель, където цената е 865 000 EUR. Разликата е над 4 пъти.

В Амстердам също се следи забележителна разлика. Така да вземем за пример, най-евтиният квартал е Де Бийлмер – 280 000 EUR, а в най-скъпият междинната цена доближава 1.1 млн. EUR. При това междинната цена на жилищата в 25 от 100 квартала на Амстердам е под 400 000 EUR.

Разликата сред най-евтините и най-скъпите квартали се топи. „ През 2009 година разликата и междинните цени във всички холандски райони е била 44%. Днес този индикатор е 41%. Това значи, че жилищата в най-скъпите райони на Нидерландия са приблизително с 41% по-скъпи по отношение на жилищата в среднодостъпен регион. В Хага и Амстердам тази разлика доближава 400%, показват от Calcasa.

През второто тримесечие на настоящата година цените на жилищата в Нидерландия се покачиха с 13% на годишна база. Най-силно повишаване от 17% се регистрира в регионите Лоперсум в Грьонинген и в района Бларикум в Северна Нидерландия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР