Разликата между Григорова и Терзиев е 10%, което на фона

...
Разликата между Григорова и Терзиев е 10%, което на фона
Коментари Харесай

Паргов: Очакваме подкрепа отвсякъде за Ваня Григорова, тя привлича избиратели с пъстър профил

" Разликата сред Григорова и Терзиев е 10%, което на фона на броя гласоподаватели значи, че е преодолима. Не е изненада, че тя стигна до балотаж. Това, че има гласове и над листата си демонстрира доверието за нея. За втория тур чакаме поддръжка отвред за Ваня Григорова, тя притегля гласоподаватели с цветен профил ". 
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 690
Това съобщи за " Твоят ден " ръководителят на Стратегическия институт за национални политики и хрумвания Калоян Паргов.

По думите му при 100% гласоподаване с хартиени бюлетини процентът на невалидните е доста по-голям.

" Възможно е повода да е отбелязване единствено на преференция, а не партия, или пък двойно гласоподаване. Отмяната на машинното гласоподаване повлия, само че и в същото време не повлия на настроенията. Трудно ми е да схвана смисъла на решението. От него пострада доверието в изборния развой ", счита той.

Той допусна, че е допустимо е една от задачите да е била по-голям брой недействителни бюлетини, с цел да надделее в избрана посока резултата.

" ПП–ДБ упорстваха най-вече за машините, само че и на хартия бяха доста мобилизирани да гласоподават. Централите на партиите нямат въздействие, хората долу, които са техни представители, са другари и няма как да се скарат на партиен принцип. Дописването на преференции във Врачанско е неприемливо и виновните да понесат отговорността си ", съобщи Паргов. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР