Разликата между гласовете, които спечелих аз, и господин Станишев е

...
Разликата между гласовете, които спечелих аз, и господин Станишев е
Коментари Харесай

Йончева: Хората ме подкрепят, защото им омръзна от грабежи, ще победим ГЕРБ в изборите

Разликата сред гласовете, които завоювах аз, и господин Станишев е доста дребна. Благодаря за доверието, това с изключение на доверие, е и голяма отговорност . Давам си сметка за това. Това сподели представителят на Българска социалистическа партия и лидер на листата на партията за евроизборите Елена Йончева в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.
Според нея 80% от българите смятат, че еврофондовете в България се печелят от стеснен кръг, непосредствен до властта , и се надяват, че в Брюксел тези практики могат да бъдат поправени.
На въпрос по какъв начин ще работи дружно с Европейския съюз против корупцията в България, щом партията ѝ дава разнопосочни сигнали по отношение на отношението си към Европа, Йончева отговори: " Ние не сме срещу Европа по разнообразни тематики. Българинът е уверен проевропеец. Проблемът е, че поражда евроскептицизъм и това има своите аргументи ".
Според нея те са неналичието на правдивост и чувството, че жителите не могат да разчитат на институциите. Йончева се базира на отчет на Европейската комисия от февруари месец. Тя показа и данни от отчет на групата на Зелените в европарламента.
" 11 милиарда евро са средствата, които се крадат в България всяка година, съгласно отчета на групата на Зелените в Европейския парламент. Това е отчет, който е основан на информация на Евростат, ОЛАФ и Европейската комисия ", съобщи Йончева.
Относно отношението ѝ към обстоятелството, че водачът на ПЕС Сергей Станишев беше преместен от първото място в листата на социалистите за евровота, Йончева разяснява, че членовете на Българска социалистическа партия са дали своят вот демократично и по този начин са решили.
" Смятам, че Станишев е един от най-успелите европейски политици. В България имаме двама политици, които имат европейско самопризнание - Ирина Бокова и Сергей Станишев ".
" Не мисля, че Българска социалистическа партия е разграничена. В партията има разнообразни отзиви, имаше сериозен спор. В една демократична партия това е обикновено, не е обикновено да се избира водач с 99 % , както е при ГЕРБ ", разяснява Йончева.
По мотив глобите против Русия, Йончева разяснява, че този въпрос е разискван и т е би трябвало да отпаднат, тъй като не са постигнали резултата, който е очакван, и второ - България би трябвало да пази националните си ползи.
Йончева разяснява още, че в Европа би трябвало да се борим за приходите ни, които в България са 10 пъти по ниски . По думите й тези избори ще бъдат избор на съмнение към ГЕРБ - групировката, която 10 години ръководи България.
" Искаме по-силна и обществена Европа. Ще победим ГЕРБ ", заключи Йончева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР