Разликата между ГЕРБ и БСП, дни преди евроизборите, е 1,1%

...
Разликата между ГЕРБ и БСП, дни преди евроизборите, е 1,1%
Коментари Харесай

„Тренд“: Разликата между ГЕРБ и БСП е 1,1% в полза на Бойко Борисов

Разликата сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия, дни преди евроизборите, е 1,1% с преимущество на партията на Бойко Борисов. Това разгласи социологът от проучвателен център „ Тренд “ Димитър Ганев в студиото на Izbori.bg.

По думите му, ГЕРБ съумяват да стабилизират доверието в себе си и да усилят поддръжката си. „ Има възобновяване на доверието в ръководещата партия “, разясни той.

Той заяви, че данните са вследствие на това, че министър председателят е взел в ръце предизборната акция. Експертът разяснява и акцията на Българска социалистическа партия за идния избор на 26 май. По думите му се вижда отмалялост в опозицията.

Относно това дали водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова ще подаде оставка, в случай че социалистите изгубят евроизборите, той подсети думите ѝ чия е отговорността откакто беше пренаредена листата. Според него Българска социалистическа партия ще изчака резултатите от локалния избор и тогава ще се вършат равносметките.

Димитър Ганев сподели още, че от Българска социалистическа партия ще отидат петима или шестима в Европарламента. Той счита още, че е постижимо Сергей Станишев да измести лидера на листата на левите и изясни, че към 25 000 - 30 000 гласа са му нужни, с цел да направи това.

Експертът разяснява още, че Българска социалистическа партия няма да са имат сили да докарат един милион симпатизанти до урните, както се желае и напомни данните от предните евроизбори.

"Много малко неща има сигурни на тези избори. Едно от тях обаче е, че Движение за права и свободи ще бъдат на трето място ", разкри специалистът. „ След евроизборите ще има нова обстановка в Обединени патриоти. В това няма подозрение “, разкри още Димитър Ганев.

"Избирателната интензивност е най-важна на тези избори. Тя ще е ниска при всички случаи. В проучванията тя е висока, само че в действителност не е по този начин ", сподели Ганев. По думите му фактор за интензивността са и трите почивни дни, които предстоят.

Експертът разкри какъв ще е броят на евродепутатите от другите партии: "Ако Вътрешна македонска революционна организация влезе в идващия Екологичен потенциал, евентуално четирите партии ще завоюват 14 цялостни мандата - ГЕРБ - 5 цялостни мандата, Българска социалистическа партия - 4 цялостни мандата, Движение за права и свободи - 3 цялостни мандата и Вътрешна македонска революционна организация - един цялостен мандат. Така ще останат четири мандата за систематизиране и най - евентуално тези партии ще получат по още един мандат. Ако Вътрешна македонска революционна организация обаче не влезе, тези към този момент пет мандата ще бъдат разпределени сред ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ".

Относно това дали ще има предварителни парламентарни избори, Димитър Ганев съобщи, че всичко зависи от премиера Бойко Борисов. Той подсети, че след няколко месеца има локални избори. "Ако има загуба на ГЕРБ на евроизборите и на локалния избор, тогава към този момент може да мислим за предварителни парламентарни избори ", сподели още специалистът от проучвателен център "Тренд ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР