Разликата между дигиталния и физическия свят е малка. Просто средствата

...
Разликата между дигиталния и физическия свят е малка. Просто средствата
Коментари Харесай

Експерт: Когато видим насилие или пост с езика на омразата, трябва да реагираме

Разликата сред цифровия и физическия свят е дребна. Просто средствата за връзка и скоростта, с която обменяме информация, са разнообразни. Ето за какво, когато имаме обществени медии, огромна част от случаите стават извънредно известни. Това има своите плюсове и минуси. Това сподели специалистът по киберсигурност Ясен Танев предаването „ Тази събота " по бТВ.

Ревност, подслушване, записване с камера или следене на телефонни диалози са нарушение на гражданските права и тези случаи са дефинирани в Наказателния кодекс, съобщи той.

Той разяснява също по този начин, че има планувани текстове в Наказателния кодекс - член 213, член 214 и член 26, които дефинират какво значи изнудване. Предвижда се от две до 20 години отнемане от независимост, в случай че някой се пробва или се готви да изнудва различен човек, без значение дали това става по типичен път или посредством обществените мрежи. Когато някой ви притиска и ви основава дискомфорт, вие се чувствате застрашени. Текстът в Наказателен кодекс е забавно дефиниран - той споделя, че това е субективно чувство. Това значи, че в случай че вие сте по-чувствителен, чувството за опасност може да възникне доста по-рано ", изясни експертът по киберсигурност.

Трябва да бъдем самодейни и когато забележим принуждение или пост с езика на омразата, да реагираме, безапелационен бе Ясен Танев. „ Проблемът е, че ние не смеем да приказваме. Това би трябвало да бъде идея за всички ", прикани специалистът.

бТВ, „ Тази събота "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР