"Разлика между ляво и дясно има и тя е изначална.

...
"Разлика между ляво и дясно има и тя е изначална.
Коментари Харесай

Румен Христов: Протестът е определено ляв

"Разлика сред ляво и дясно има и тя е изначална. Ние бяхме радетели за участие в НАТО и Европейски Съюз, направихме реституцията за едрата благосъстоятелност. Десницата поддържа можещите, знаещите и предприемчивите хора, а левицата изземва от тези хора и ги разпределя по свое убеждение ". С тези думи стартира присъединяване си в предаването "Офанзива с Любо Огнянов " по Канал 3 Румен Христов от Съюз на демократичните сили.

"Трябва да спрем да назоваваме десница ДСБ и другите, там мощната фигура е Христо Иванов, зелените също са мощни, ДСБ слиза надолу. Има граница, която не може да се прескача, митингът е несъмнено ляв, виждаме Александър Томов, Мая Манолова, президентът. Да не заблуждават жителите, че са част от десницата ", съобщи водачът на Съюз на демократичните сили.

"Много знакови политици от Съюз на демократичните сили не заемат безапелационни позиции, въпрос на търсене на благоприятни условия на изборите, на идеологическа ориентировка. Ако главния ти конкурент е левицата и прокремълските придвижвания, не може да се наредиш до тях. С кого ще ръководи градската десница? Или с ГЕРБ, или с левицата. Ако кажат, че ще ръководят с Българска социалистическа партия, добре е да го чуят техните гласоподаватели ", показа Христов.

"Изпратили сме позиция, с която желаеме България на жителите да бъде изключена от ЕНП поради поддръжката им към Мая Манолова и Димитър Делчев. Радан Кънев не участва когато се разискват значими въпроси, да се дефинират дали са член или не? ", прикани той.

"За мен ДСБ не заслужават да са част от ЕНП. Голямото ми безпокойство е не дали Българска социалистическа партия ще пристигна на власт и ще потвърди, че не може да ръководи и ще съсипе стопанската система. А геополитическата ориентировка, тъй като изясняват, че би трябвало да се преразгледа участието ни в НАТО и Европейски Съюз ", добави "синият " водач.

"Ние вършим коалиция на идейна основа, а не на база дали някой ще завоюва изборите. Не виждам какъв е толкоз напън да се подава оставка, ръководят 10 години, а не могат да се изтърпят още 5 месеца. Голямото предпочитание е за длъжностен кабинет. Не желаеме увеличение на пълномощията на президента, а да се избира от Парламента ", разяснява Румен Христов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР