Различното в тази бюлетина е квадратчето Не подкрепям никого. Това

...
Различното в тази бюлетина е квадратчето Не подкрепям никого. Това
Коментари Харесай

ЦИК разясни какво отчита квадратчето не подкрепям никого

Различното в тази бюлетина е квадратчето " Не поддържам никого ". Това съобщи представителят на ЦИК Александър Андреев пред Българска национална телевизия.

Той изясни, че тези гласове ще бъдат действителни, като те отиват единствено за образуване на изборната интензивност.

Те ще образуват изборна интензивност, само че при отчитане на резултатите те не се вземат по внимание, разясни Андреев.

Другото ново е това, че кандидате за общински съветници се избират с трицифрени номера.

По думите му за недействителни гласове ще се смятат тези, при които гласоподавателят не е дал своя глас по обозначения метод - надлежно с отбелязване на X или V със наследник химикал.

По отношение на нарушаванията, Андреев съобщи, че все още има наложена глоба единствено на един претендент за кмет във връзка със абсурда в предаването " Референдум " по Българска национална телевизия.

По думите му ЦИК е открила нарушаване на положителните нрави и достолепието на други претенденти и по тази причина санкцията, която може да получи претендентът е от 2000 до 5000 лева Все още не е конкретизирано какъв брой обаче ще бъде сумата.

По отношение на други нарушавания, които са постъпили в ЦИК, Андреев изясни, че те са били за материали в обществените мрежи. При тях няма по какъв начин да бъдат открити нарушавания, защото те не се смятат за медии, посочи представителят на ЦИК.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР