Различните нации се различават и по правилата си за движение

...
Различните нации се различават и по правилата си за движение
Коментари Харесай

Необичайни правила за движение по света

 волан

Различните народи се разграничават и по разпоредбите си за придвижване по пътищата. Най-необичайните пътни закони са събрани в тази подборка:

• В Дания никога не би трябвало да потегляте с колата, до момента в който не я ревизирате напълно. И под думата „ напълно “ датският закон има поради, че наложително би трябвало да погледнете под возилото и да се убедите, че там няма прикрито или спящо дете. Умна страна.

• В Тайланд сътрудниците на локалната пътна полиция могат да постановат санкции за шофиране без риза. Тайландският закон не търпи голото тяло, било то мъжко или женско.

• Мексико е единствената страна, където са присъединили основния мозък и са забранили на дамите да се гримират зад кормилото. И с цел да не се сърдят, на мъжете им е неразрешено да се бръснат.

• Много от пътните правила в Съединени американски щати са към този момент остарели, само че към момента работят. Например, в щата Пенсилвания водчаът наложително би трябвало да спре колата, в случай че тя плаши нечий кон.

А пък в Алабама един англед необикновен закон си е изцяло рационален. На водача е неразрешено да кара необут. Правилото се родило откакто по този метод един лидер едвам не починал. Мъжът не съумял в точния момент да натисне педала на спирчката, тъй като бил прекомерно парещ. И за десерт: в Алабама е неразрешено да се кара кола със затворени очи.

• Във Филипините се борят със тапите както могат. Автомобили с номера, завършващи с цифрите 1 и 2, не би трябвало да се появяват по пътищата в понеделник, 3 и 4 – във вторник, 5 и 6 – в сряда, 7 и 8 – в четвъртък, и 9 и 0 – в петък. В края на седмицата могат да си карат всички дружно на напред. Това е всичко.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР