Различните мобилни устройства все повече завладяват ежедневието ни и хората

...
Различните мобилни устройства все повече завладяват ежедневието ни и хората
Коментари Харесай

Не зареждайте смартфон в автомобила

Различните мобилни устройства от ден на ден превземат всекидневието ни и хората стават напряко подвластни от тях. Един от проблемите на тези устройства е потенциалът на батериите, който доста постоянно е непълен. Така нерядко се постанова да заредите вашия телефон в автомобила си по време на придвижване.

Знаете ли обаче, че това деяние крие някои рискове. Ако автомобилът ви има система за индукционно зареждане, то тогава проблемите са по-малки. Този тип зареждане вреди на батерията на устройството, само че въпреки всичко производителят е пресметнал рисковете. Когато обаче ви се постанова да зареждате устройство през кабел, то би трябвало да сте сигурни, че този кабел е автентичен.

Ако пък нямате USB излаз в колата, то оборудвайте се с първокласен преход от 12Э към USB, тъй като евтините кабели и преходи могат елементарно да повредят апарата. Въпреки всички, горепосочени защитни ограничения обаче би трябвало да знаете, че спадането на напрежението в електрическата система на транспортното средство е постоянно срещано събитие, а съмненията също могат да се отразят на вашия смарт телефон. Така че съветът на експертите е да зареждате мобилно устройство в колата, единствено при последна нужда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР