Различни варианти за бъдещето на правителството изказа в интервю за

...
Различни варианти за бъдещето на правителството изказа в интервю за
Коментари Харесай

Дончев с варианти за бъдещето на кабинета

Различни разновидности за бъдещето на държавното управление изрече в изявление за Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев.

Сред тях са както оставане на Бойко Борисов отпред на кабинета, по този начин и негова промяна. Друга опция е да се отиде незабавно на предварителни избори със длъжностен кабинет, само че последното не е желателно поради компликациите, които предстоят, и неналичието на парламент, който да одобри бюджета за идната 2021 година.

„ Има и промеждутъчен вид - да вземем за пример оставка на кабинета в края на месец септември. Така Народното събрание ще одобри всички значими закони, с цел да влезем готови есента ”, изясни Дончев.

„ За нас няма елементарен избор. Ако подадем оставка, ще разочароваме всички хора, които са ни подкрепяли от години. От друга страна има напрежение и на всеки, на който му е благо, желае това напрежение да го няма ”, разяснява вицепремиерът. По думите му и 10 индивида да са на площада, щом гневът им е толкоз огромен, не може да бъде подценяван.

„ Вариант с отпуск на премиера е лекомислен ”, разяснява още Дончев.

Какво ще бъде решено ще стане ясно в идващите дни. Още през днешния ден има среща на съдружния съвет.

„ Ние сме демократично определени, няма никаква конституционна причина да завършваме мандата си по-рано. Но въпреки всичко обществото е разграничено. Всеки би трябвало да е подготвен за ход обратно. Но сътрудниците ни са на друго мнение ”, изясни Дончев. 

Нямаме интерес някое наше партийно събитие да се свързва с принуждение, случилото се през вчерашния ден би трябвало да бъде разследвано, сподели по друга тематика вицепремиерът Дончев.

„ Всяка форма на принуждение е неоправдателна, а принуждение против публицист или жител, който желае да упражнява политическите си права, е още по-осъдителна. Никой няма интерес някое наше партийно събитие да се свързва с принуждение. За мен това е провокация. Нямам навика да подмятам имена. Надявам се Министерство на вътрешните работи да намерят, разпитат тези момчета и да схванат кой ги е изпратил. Охрана за самото събитие не сме наемали и нямаме контракт с компания за защита. Охрана има София Тех Парк, само че тези момчета нямат нищо общо с защитата на тези пространства. Има в част от баталиите има включване на наш преден, който се пробва да пази наше момиче, което също беше бито. Полицията няма по какъв начин да е на всички места. Самото влизане беше извънредно нервно. Имаше опити да се попречва влизането на делегатите. 15-20 индивида пресичаха непрестанно една пешеходна пътека. Това е опит да се спре български жители, които са се събрали да показват политическите си права “, уточни Дончев.

„ Спомняте ли си събиране или конгрес на друга партия някой да се пробва да попречи то да се състои. Някой юноша или член на ГЕРБ да е ходил на Бузлуджа. По отношение на нас се провеждат такива неща и ние сме в ролята на жертва. Нямаме интерес сходно нещо да се случва “, уточни той.

„ Когато имаш 5000-6000 индивида, самото влизане е нелека процедура и е въпрос на време да се случи нещо. Не знам дали наш човек предавал или извеждал лица. Има прокуратура и полиция и това би трябвало да бъде разследвано. Това е побой и всички би трябвало да бъдат разследвани. Никола е единственият човек, който ми е прочут от фрагментите “, сподели още той.

„ Полицията от седмици се пробва да бъде толерантна с всички жители, в това число тези, които стачкуват. Балансът е извънредно сложен. Кой е прав? От една страна са жителите, от друга протестиращите. Ние би трябвало да понесем гнева на всички софиянци, които не могат да се придвижват обикновено. Ние сме отговорни, тъй като това е отговорността на този, който е на власт. Това през вчерашния ден е провокация, има си виновни органи и би трябвало да се проверява. Особено, когато става дума за публицисти, тематиката е извънредно сензитивна. Всеки публицист може да върви и да снима каквото си желае “, добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР