Различни външни фактори опитват да влияят върху политическата обстановка в

...
Различни външни фактори опитват да влияят върху политическата обстановка в
Коментари Харесай

Каракачанов: Различни външни фактори опитват да влияят върху политическата обстановка в България

Различни външни фактори пробват да въздействат върху политическата конюнктура в България. Това съобщи пред NOVA вицепремиерът Красимир Каракачанов във връзка с шпионския скандал с Движение „ Русофили ”.

Според министъра на защитата с изключение на Русия, която заради напрежението в региона на Черно море и рецесията в Украйна е много дейна в целия Балкански район, има и други страни, които правят шпионска активност у нас.

„ Има страни, които се водят наши съдружници, които много интензивно работят в сходна посока, а има и страни, които даже чакат нашата поддръжка за Европейски Съюз и НАТО, които също се пробват да правят сходна активност “, съобщи Каракачанов.

Той акцентира, че България се стреми към положителни и другарски връзки с Русия и че нашите контраразузнавателни структури събират информация и проучват всеки опит на непознати фактори, било то държавни или други субекти, които се пробват по някакъв метод да се бъркат във вътрешната политика. По думите на вицепремиера прокуратурата е изнесла своите претекстове и той е податлив да ги почете, до момента в който тя се произнесе дефинитивно по проблема с  Движение „ Русофили ”.

По мотив на абсурда със прекъсването на ефира на Програма „ Хоризонт ” Каракачанов съобщи, че прокуратурата е установила, че не е имало механически аргументи за прекъсването на сигнала на БНР, както в началото бе обяснено.

„ Би следвало да се замислим по другия въпрос – в случай че някой желае да показва своето отношение по една или друга тематика, за какво би трябвало да бъде за сметка на слушателите на БНР. Общественият интерес изисква сходни институции като БНР и Българска национална телевизия по никакъв метод да не се замесват в политически игри или върху тях да се упражнява напън. Ако някой обаче е оказвал напън, дано тези, на който той е оказван, да кажат дали това са представители на властта, дали са някакви други структури или нещо друго ”, разяснява вицепремиера.

Каракачанов още веднъж съобщи, че поддържа концепцията за връщане на наборната военна работа катоподчерта, че казармата ще направи доста младежи мъже.

„ Армията е институция, която дава освен умения на младежите да пазят страната си, което е тяхно обвързване по Конституция. За страдание виждам, че някои начинания на Вътрешна македонска революционна организация или Патриотите се избутват встрани - и програмата за интеграция на ромите, и закона за доброволната военна работа ”, изясни министърът на защитата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР