Различни учени доказаха, че първоначалният вирус COVID-19, дошъл в Европа,

...
Различни учени доказаха, че първоначалният вирус COVID-19, дошъл в Европа,
Коментари Харесай

COVID-19 и ваксината: Каква ще е ефективността ѝ при поява на мутации?

„ Различни учени потвърдиха, че първичният вирус COVID-19, пристигнал в Европа, мутира. Той стана по-лесен за разпространяване по въздушно-капков механизъм и се приспособява по метод, по който навлиза в човешките кафези по-лесно ”. Това съобщи епидемиологът доктор Христиана Бацелова в предаването „ Събуди се ” по.
„ Относно осведомителната РНК ваксина, която ще накара нашите кафези да синтезират част от този протеин, който не разрешава на вируса да навлиза в човешките кафези, това на този стадий няма да окаже въздействие върху успеваемостта на новата ваксина, защото смяната е единствено в една аминокиселина ”, уточни още доктор Бацелова.
 Спад на новите случаи на ковид, остава висок броят на умрелите за денонощие Спад на новите случаи на ковид, остава висок броят на умрелите за денонощие
Броят на новите случаи на коронавирус намаля и като безусловно число, и като %. За 18 декември са регистрирани 1 739 нови случая....
И добави: „ Дори по-нататък да има и други разновидности, самата технология на осведомителните РНК ваксини е такава, че разрешава тя да бъда променяна и още веднъж имунизацията да бъде ефикасна ”.
Междувременно стана ясно, че  е три пъти по-смъртоносен от сезонния грип. Това е заключението, оповестено от учени във Франция. Te са изследвали резултати от хоспитализацията на пациенти с двата вируса. Данните били събрани от близо 90 хиляди приети в болница с COVID-19 и над 40 хиляди с грип. Смъртността измежду хваналите новата болест и настанени в болница била 17 %. При приетите в болница с грип - малко под 6 %. Освен това болничният престой бил два пъти по-дълъг за хората с ковид. Единствената група, при която приетите в болница с грип са по-висок % от приетите в болница с COVID-19 са децата.
Данните идват на фона на ново повишаване на броя на случаите във Франция, която е измежду най-тежко засегнатите страни в света.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР