Различни търговски обекти по морето продължават да крият обороти. Това

...
Различни търговски обекти по морето продължават да крият обороти. Това
Коментари Харесай

По морето продължават да крият обороти

Различни търговски обекти по морето не престават да крият обороти. Това демонстрират направените все още инспекции взаимно сред екипите на Национална агенция за приходите и Министерство на вътрешните работи. За първата си седмица в района на Варна те направиха над 450 инспекции, а към този момент има и осъдени извършители, съобщи Българска национална телевизия. Проверките не престават всеки ден.

Най-често до момента инспекторите на Национална агенция за приходите откриват разлики в касовата наличност на комерсиалните обекти. Разминавания сред регистрираното и откритото е установено в 45 такива. В 25 от случаите клиентите не са получили касов бон. За това нарушаване обектите са затворени за период сред 7 и 30 дни. Данъчните инспектори ревизират още дали се заявяват вярно и в период осигурителните отговорности и налозите върху приходите.

Засиленото внимание към черноморските обекти не значи, че навътре в страната данъчната дисциплинираност отслабва. Засилени са и инспекциите в столицата, като на прицел са най-оборотните заведения.

Над 8000 инспекции са направени единствено в столицата от началото на годината. В тази връзка са издадени 800 акта на неточни търговци. Което значи, че всеки десети тестван обект е бил глобен заради някаква причина. Тенденцията, която виждат инспекторите, е понижение на нарушаванията след усилването на инспекциите.

Данъчните правят два типа инспекции - посредством патрули и посредством инспекции. Данъчните патрули се състоят от двама души, които облечени със особено обозначени жилетки вървят по търговски обекти, купуват си артикули и чакат да получат касови бележки. Те не вършат инспекция на място, а единствено предават информацията в звеното.

Данъчните инспектори от своя страна са като секрети клиенти, правят същото деяние и следят. След като получат или не касова записка се легитимират и изискват от управата на комерсиалния обект да бъде направено съпоставяне сред наличните пари и парите в каса.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР