Различни такси формират цените на билетите във въздушния транспорт. Сред

...
Различни такси формират цените на билетите във въздушния транспорт. Сред
Коментари Харесай

От 2% до 6% екотакса на пътник планират авиокомпаниите


Различни такси образуват цените на билетите във въздушния превоз. Сред тях са летищната такса, която се дефинира на база на потенциала и категорията на летището, горивната такса, която евентуално ще се усили. Има и екологична такса, която Европейският съюз желае към този момент да се образува по нов механизъм. Това разяснява по Bloomberg TV Bulgaria Александър Богоявленски, създател на предаването " Авиошоу " по Bulgaria ON AIR.

" Целта е да се понижи въглеродният отпечатък на самолетните компании ", изясни Богоявленски. Той добави, че „ концепцията е самолетните компании, които създават по-сериозен въглероден отпечатък, да имат по-голяма данъчна тежест, като тя евентуално ще бъде трансферирана на пасажерите “.

Според създателя на „ Авиошоу “ “ данъкът няма да е повече от сред 2% и 6% на пасажер ".

" Интересно е, че не се взима под внимание развиването на гражданската авиация, която през последните 20 години напредва доста във връзка с намаляването на въглеродния отпечатък посредством по-икономични мотори на самолетите ", съобщи Богоявленски. Той разясни, че „ Големите авиационни групи обновяват самолетния си парк с все по-икономични, безшумни и не толкоз замърсяващи околната среда самолети “.

" Според изследвания сега летищата създават по-сериозно замърсяване за околната среда, в сравнение с самите самолетни компании ", изясни гостът.

Вижте целия диалог в уеб страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР