Различни приоритети за всеки регион, чрез които да се решават

...
Различни приоритети за всеки регион, чрез които да се решават
Коментари Харесай

Различен подход за всеки регион предлага БСП

Различни цели за всеки район, посредством които да се вземат решение характерните проблеми на всяка община, оферират от Българска социалистическа партия. На това се залага и в плана "Визия за България ", който бе показан пред жителите на Елена, Златарица и Лясковец в сряда вечер. Целта на Българска социалистическа партия е посредством Визията икономическите райони да бъдат нормализирани. След като имаме окончателния вид на документа, ще бъдат създадени и районни цели, които последователно да вземат решение проблемите на всеки един район, разясниха народните представители от левицата пред жителите на община Елена.
Лошото положение на пътната инфраструктура и дупките по пътищата, неналичието на достъп до качествено опазване на здравето и болница в Елена, обезлюдяването на общината, неналичието на нови производства и работни места, неравенството в приходите сред София и дребните градове бяха единствено част от тематиките, които хората сложиха пред депутатите Александър Симов, Явор Божанков и Георги Андреев. Повишаването на цената на хляба също бе измежду обсъжданите на срещата проблеми.
Управляващите не се итересуват от дребните обитаеми места. Това си проличава и по тази причина започнахме основаването на проект за бъдещето на България. С тези думи се обърна към жителите на Златарица националният представител от Българска социалистическа партия Йордан Младенов. Заедно с него в полемиката взе участие и депутатът Кристина Сидорова. Акценти в диалога бяха проблемите на дребните аграрни стопани, преизчислението на пенсиите, неналичието на качествено обучение. Оказа се, че макар, че Златарица е единствено на 20 км от регионалния град, в града няма пречиствателна станция, канализация, а дупките по улиците са на всяка крачка. Йордан Младенов разяснява, че Визията може да не е идеалният план, само че ще бъде доразвита, с цел да излезе България от тази обстановка на задълбочаващи се рецесии.
Кристиан Вигенин, Славчо Велков, Георги Стоилов и Иван Иванов участваха в диалог с жителите на Лясковец.
Славчо Велков показа целите на Визията в региона на сигурността и защитата. Той разяснява, че левицата преглежда националната сигурност в необятен проект. В нея включваме районното развиване, опазването на здравето, образованието, сподели още националният представител. Георги Стоилов приказва за целите в региона на земеделието, Иван Иванов показа предложенията на Българска социалистическа партия за районите. По думите му проблемите на дребните обитаеми места се задълбочават поради това, че локалната власт и децентрализацията на районите са останали на назад във времето.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР