Различни политически сили употребяват материали на рапъра Ицо Хазарта в

...
Различни политически сили употребяват материали на рапъра Ицо Хазарта в
Коментари Харесай

Кой източва Патриарха на българския рап

Различни политически сили използват материали на рапъра Ицо Хазарта в предизборните си материали и събития, откри инспекция на " После "! 

Христо Петров, или Ицо Хазарта, както е прочут, е същински национален стихотворец, тъй като неговите песни и послания доближават до всички всички, без оглед на пол, ориентировка, изповедание, обществен статус, политическа и етническа принадлежност. Хазарта е индивидът, който споделя всичко на всички - тъй като е огромен стихотворец и ценител на обществените деформации. 

Бързаме да докладваме за нарушаванията, които открихме.

Преди два дни бе оповестено новото видео на Хазарта " Имам човек " - остра обществена и политическа ирония против корупцията. Почти незабавно в интернет се появи агитматериал на уона-би общинския консултант Александър Ваклин, който съдържа илюстрация от клипа (вж. картинката към статията). Задраскано дребосъче с торби долари - обръщение в смисъл " Корупцията неразрешена! ". 

Тук би трябвало да напомним кой е претендентът за общински консултант Александър Ваклин. Той е строителен бизнесмен и главен очевидец в делото против някогашната кметица на " Младост " Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. Ваклин твърди, че Иванчева и заместничката й са го изнудвали, злоупотребявайки със служебното си положение - двете дами бяха наказани за " искане на рушвет ", приемането не бе потвърдено. Иванчева и Петрова бяха задържани от суперпрокурора Иван Гешев, единствен претендент за основен прокурор и... съвсем зет на Ваклин. Тоест те нямат роднински връзки, само че конкубината на Гешев е купувала евтини жилища от съдружника на Ваклин - тематики, които господин Гешев отхвърля да дискутира, тъй като били " персонални въпроси ". Та точно в тоя метафорично-имотнолюбив аспект споделяме, че Гешев и Ваклин са съвсем баджанаци. 

С оглед на по този начин изложените факти силно се съмняваме, че Хазарта е дал позволение Ваклин да му употребява картинката от клипа.  С актуалната обява сезираме и самия стихотворец Ицо да поеме надзор върху използването му за политически цели!

Друг подобен избирателен акт кореспондент на " После " регистрира на събитие на Тодор Славков-внук на Тодор Живков, наследник на Иван Славков и кандидат-кмет на София. 

В неделя господин Славков провежда такава една наслада за електората - персоналният готвач на дядо му занаятчия Данчо готвеше и раздаваше на площада пред НДК вкусни гозби. Събитието бе оповестено като " Тодор Славков кани, занаятчия Данчо черпи и готви гратис за народа ". Организаторите обещаваха " национални песни и хора ", само че когато репортерът на " После " отиде да си вземе порцийката, от сцената на събитието вървеше " Големият транспортен съд " на Силвия Кацарова, а когато вашият кореспондент си потегли от събитието, до ушите му доближиха стиховете на Хазарта и " Ъпсурт "! Значи и тук са го взели на въоръжение! 

За край - резюме на политическата интензивност на Хазарта и приблизителна визия за неговата принадлежност.

За настоящите местни избори Хазарта не е заявявал политическа поддръжка, само че в предходни акции той и групата му " Ъпсурт " са помагали на ДСБ и даже участваха в кандидат-президентската акция на починалия проф. Неделчо Беронов - когато последният загуби от Георги Първанов. От изявленията на такива тематики става видно, че поетът е сдържан костовист и симпатизира по-скоро на градско-десни политически обединения. Не акцентираме това като нещо позитивно или негативно - просто е реалност, който го отдалечава (меко казано) от Александър Ваклин и Тодор Славков. 

Програмата на Хазарта в последно време е много натоварена - изнася концерти по света и у нас, взе участие като жури в тв шоу, издаде албум. Затова може и да не е забелязал кой по какъв начин източва националното благосъстояние и съответно него самия.

Но както би рекъл и Патриарха на българската литература Иван Вазов - " Спокойно виждам в бъдещето ази,/ там неговите песни ще звучат! ". 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР