Различни искания към съда предявиха Севдалин Боюклиев и синът му

...
Различни искания към съда предявиха Севдалин Боюклиев и синът му
Коментари Харесай

Първи СНИМКИ на жестоките убийци на софийския бизнесмен, единият от тях...

Различни претенции към съда предявиха Севдалин Боюклиев и синът му Марин по време на първото съвещание по делото за убийството на софийския предприемач Венцислав Младенов.

Докато Марин Боюклиев призна всички обстоятелства и условия по обвиняването на прокуратурата и изиска делото да се гледа по съкратена процедура, отбраната на татко му изиска съвещанието да протече по общия ред.

Те застанаха пред Окръжния съд, упрекнати, че в съучастничество, съзнателно са умъртвили 47-годишния си съучастник, като гибелта е настъпила по изключително непосилен метод, написа Трафик.

По време на делото стана ясно, че дни наред Венцислав Маринов не е вдигал телефона си. Роднините са се тормозили и са го оповестили за търсене в 9-то районно управление (на МВР) в София. След това сами потеглят към Наречен да го търсят.



Пред заведението баджанакът на Маринов открива изхвърлена камера, на който запис са видели по какъв начин татко и наследник Боюклиеви пребиват предприемача. От фрагментите се виждало по какъв начин пръв Севдалин стартира побоя. Камерата е била предадена на полицията в София и по този начин е стартирало следствието. Не след дълго задържат двамата мъже.

Марин Боюклиев завежда полицията до мястото, където са изхвърлили натрупа във варела. Признал е всичко, татко му обаче не бе признал до този миг виновност.

Пред съда Боюклиев младши признава всички условия и изиска, посредством своя юрист Зоя Тошков, делото да се гледа по съкратената процедура. Тъй като татко му бе на друга позиция, това наложи съвещанието да бъде отсрочено с 15 минути, с цел да се направи нова консултация сред него и бранителя му - юрист Делчо Джубелиев.

В последна сметка Севдалин се съгласи с мнението на бранителя си. Така делото ще протече по съкратена процедура, само че с разпит на част от очевидците в досъдебното произвеждане. Прокуратурата, в лицето на Костадин Паскалев, се съгласи с казаното от юристите, само че категорично изиска да се прочетат и приложат всички показания и мнения на движимости лица.



И двамата са били осъждани и преди. Марин е оправдан, като те са съдени за дребни закононарушения.

Арена на гибелта е станала стопанисваното от тримата заведение в Нареченски бани. Младенов имал подозрения за извършващи се злоупотреби от неговите съдружници и по тази причина сложил камери в обекта.

Направена е била и проверка, при която се открили неналичията. При зародил скандал малко след 17 часа на 21 март Севдалин и Венцислав се сбили, а в ръкопашната кавга не след дълго се намесил и синът на Севдалин - Марин.

Побоят е бил гневен, само че въпреки всичко Венцислав е бил жив, преди да бъде отмъкнат в задна стая на заведението, където е бил завършен посредством мощни удари с греда, крайник от дрешник и тъпата част на секира.

Последващите дейности на двамата родственици обаче са повече от невъзмутими. Те сложили найлонова торба на главата на Венцислав, завързали я с въже, сетне омотали целия мъртвец със завеса от ресторанта, а от горната страна го опаковали с компактен найлон. Намотали още един кат въжета и привързали към жертвата тежест, а по-късно го натикали в голям бидон.

Така квалифицираният мъртвец те качили на колата си и го изхвърлили в река Чепеларска, на към 5 километра по-нагоре от селото, в посока Смолян. Оттам насетне, те изгорили облеклата на мъртвия и някои от своите. Изпрали и изчистили всичко останало и давали разнопосочни версии за събитията от вечерта пред близки и родственици.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР