Различни държави, различни обичаи! Ето как празнуват Коледа в страните

...
Различни държави, различни обичаи! Ето как празнуват Коледа в страните
Коментари Харесай

Най-странните храни за Коледа! Ето какво ядат по света - нещо, която дори не бихте искали да погледнете!

Различни страни, разнообразни традиции! Ето по какъв начин честват Коледа в страните по света. В някои от тях фактически храните не са за слаби стомаси.

Например във филипинския остров Минданао някои от локалните подготвят празнична вечеря с плъхове, сварени в чили и чесън, или прилепи, приготвени в кокосово мляко.



Коледата в Дания също може да наподобява много притеснителна за хора със слаб корем. Местният деликатес на този ден се подготвя от мъртви птици в тюленова кожа. Всичко това се подготвя няколко месеца преди празника и се оставя да отлежи.



Колкото и да е необичайно, през последните години Япония е в плен на KFC. По време на празниците десетки жители на страната изкупуват големи количества от нездравословната храна и по този начин означават Коледа.



Не по този начин вкусно е в Южна Африка. По време на празниците там главният деликатес е пържена гъсеница, наречена Gonimbrasia belina. Housenky. За доста от локалните това е значим източник на протеини и нещо доста вкусно за празника.



В Норвегия също имат собствен бит на Коледа. Сервира се агнешка глава, която е опушена и задушена. Преди потреблението се отстранява кожата.



В Индонезия на Коледа се употребява свинско варено в кръв или кучешко месо.



Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР