Различната позиция на Има такъв народ за няма да да

...
Различната позиция на Има такъв народ за няма да да
Коментари Харесай

"Има такъв народ" иска дискусия за COVID сертификат за администрацията, а не да напуска коалицията

Различната позиция на " ИТН " за няма да да докара до разпад на неотдавна основаната управническа коалиция с " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия и " Демократична България ". Това съобщи пред " Нова телевизия " имунологът Андрей Чорбанов, народен представител от партията на Слави Трифонов.

" Това не беше залегнало в съглашението и тази тематика не беше дискутирана. Нашата изненада беше оповестяването без да има такава полемика, по тази причина изразихме нашата позиция. Оттук нататък е въпрос на диспути и полемика сред политическите субекти в тази коалиция, които да се схванат. Въпрос на баланс и съгласие ", сподели Чорбанов.

Той повтори виновната, по думите му, позиция на партията - срещу въвеждането на документ в Народното събрание и държавната администрация. Според него документът би следвало да има обосновани правила, с цел да бъде въведен и най-много потвърдена успеваемост. Съмнява се и до каква степен тази мярка е ефикасна, като даде образец, че документ се изисква в обществена постройка, само че в градския превоз не, а концентрацията на хора в автобуса е в пъти по-голяма. При въвеждането на ограниченията, изискващи Коронавирус документ, някогашният здравен министър доктор Стойчо Кацаров съобщи, че няма по какъв начин той да важи за градския превоз, защото в случай че спре той, хората няма да могат да вървят на работа и стопанската система ще спре.

Вчера, след първото постоянно съвещание на министрите, представителят на кабинета Лена Бориславова заяви, че след 40 дни ще бъде въведено условие за документ за работещите в Министерски съвет, а като различни варианти ще бъдат препоръчани тестване на място и отдалечена работа. От март 2022 година пък документът ще бъде въведен в останалата администрация. Нагласата на премиера Кирил Петков за тези ограничения провокира реакция на " ИТН " в Народното събрание,. В нея Чорбанов, който не има вяра в ефикасността на имунизациите против COVID-19, разгласи, че въвеждането на удостоверенията за ковид за спомагателни браншове, както и продължаването на действието на досегашните правила не са били коментирани на съдружните диалози по политиките в опазването на здравето.

" Правото на труд не може да бъде ограничавано с такива наложителни административни ограничения, без действителна опция ", бе позицията на " ИТН ", като Чорбанов добави, че условието на документите за COVID-19 било " индиректен напън към хората да се имунизират ". Професорът обаче пропусна да спомене, че удостоверенията за ковид в включват благоприятни условия и за преболедували, и за хора с антитела, и за изследвали се с PCR или антигенен тест. Чорбанов настоя както имунизациите против COVID-19 да са безвъзмездни, и тестванията да се поемат от страната.

" Не знам от трибуната на Народното събрание въз основа на какви данни е изразена тази позиция. Призовавам всички, изразяващи позиция първо да се срещнат с уравновесения метод, който предлагаме, а точно не наложителна имунизация, не влизане само и единствено с Коронавирус документ, само че и опция за тестване, въз основа на което да бъдат позволени лица в постройката на Министерски съвет, както и обезпечаване на условия за отдалечена работа ", разяснява Бориславова след съвещанието на Мнистерски съвет.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР