Разкриването на убийство доведе до разкриването и на два въоръжени

...
Разкриването на убийство доведе до разкриването и на два въоръжени
Коментари Харесай

Разкрито убийство доведе до разкриването на два въоръжени грабежа

Разкриването на ликвидиране докара до разкриването и на два въоръжени грабежа в Айтос и София. През 2015-та и 2016-та година бяха откраднати огромни суми пари, а през днешния ден проверяващите оповестиха, че закононарушенията имат връзка с убийството, осъществено край бургаския квартал " Долно Езерово " преди 20 дни.

С разкриването на убийството, осъществено край бургаския квартал " Долно Езерово " преди 20 дни, проверяващите допускат,че са разкрили и причинителите на два въоръжени грабежа.

Разкрито е убийството на 32-годишния Петър Валериев, който беше убит преди към 20 дни край бургаския квартал „ Долно Езерово ". Подробности описаха на брифинг в Бургас основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов и новоназначеният основен прокурор Иван Гешев.

Убиецът и жертвата - Петър Валериев, се познавали от преди 10 години, когато са работели в София като строителни служащи. След това ги свързва обща престъпна активност. Убийството е осъществено на 16 ноември. Задържаният е направил признания и самичък е показал материалните доказателства. Проведен е и следствен опит. Открито е оръжието, събрани са доказателства и са разпитани стотици очевидци
Георги Чинев - областен прокурор на Бургас: Оръжието на закононарушението е автомат. Ивайло Иванов - основен секретар на Министерство на вътрешните работи: На към 350 метра от мястото на осъществяване, само че извънредно добре скрито. Иван Иванов - наблюдаващ прокурор: Не е само самопризнанието, налице са и голям брой други доказателства, показанията на очевидците и заключенията на назначените досега експертизи.
В хода на следствието криминалистите откриват, че и убитият, и килърът са взели участие в два въоръжени грабежа - единият през 2015 година на банка в Айтос, а другият година по-късно на хипермаркет в София, при които са откраднати огромни суми пари. Изяснява се дали двамата са имали съучастници.
Ивайло Иванов - основен секретар на Министерство на вътрешните работи: Изключително тайни, никаква връзка по мобилни телефони, вървене от адрес на адрес, по този начин реализират контакти.
Не е явен претекстът за убийството - дали Валериев е отстранен поради присъединяване в обирите. Разследващите доближават до килъра за две седмици.
Иван Гешев - зам. гл. прокурор: Тази година, най-малко съгласно това, което на мен ми е известно, в България няма неразкрито ликвидиране. Това е реалност, с който може да се гордее всяка европейска страна.
Назначени са експертизи, както и инспекции на заложни къщи и кредитни организации, с цел да се откри какъв е пътят на откраднатите пари при грабежите в Айтос и София.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР