Разкрива се още едно отделение за лечение на пациенти с

...
Разкрива се още едно отделение за лечение на пациенти с
Коментари Харесай

И в Първа градска болница ще приемат за лечение от Covid-19

Разкрива се още едно поделение за лекуване на пациенти с Covid-19 в общинска болница - 10 кревати в Първа градска болница , заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. За задачата е преоборудвано отделението по пулмология.

Осигурен е обособен вход, тъй че болничното заведение да продължи и лекуването на други пациенти. Създадена е организация за стерилизация след всяка кола за спешна помощ и е подготвен личният състав, който ще се грижи за болните. Екипът на отделението към този момент стартира наряди, уточни кметът.

„ Логистичният център на София все още разполага с задоволителен брой защитни костюми и маски и се чака доставка на още, в това число и такива за многократна приложимост. С тях се подкрепя и работата на общинските лечебни заведения, в които се разкриват отделения за пациенти с Covid-19”, добави Фандъкова.

Предстои разкриването на още две отделения за инфектирани с Covid-19 - в Четвърта градска болница с 5 кревати и Пета градска - с 10 кревати плюс две интензивни.

Първото поделение за лекуване на пациенти с короновирус в общинска болница беше разкрито във Втора градска болница. През него досега минаха 14 пациента. Благодарение на проф. Иво Петров и подаяние от кметове на региони в него беше внедрена високотехнологична система за телемедицина. Специални устройства, сложени върху пациентите, наблюдават в действително време физиологичните индикатори, а данните се наблюдават и в медицинския център на "Сити Клиник ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР