Разкритие на Господари на ефира показа какви нагли схеми въртят

...
Разкритие на Господари на ефира показа какви нагли схеми въртят
Коментари Харесай

Разкритие на "Господарите": Фирма открадна 340 хиляди лева от пенсионери

Разкритие на " Господари на ефира " сподели какви нагли схеми въртят псевдо брокети от компания " Глобал маркетс ". Пенсионерите семейство Богданови се оказаха едни от най-големите им жертви.

" През 2012 година ми се обадиха по телефона. Разбрали са някак си, че имам долари. Казаха ми, че в случай че ги влагам при тях сумата ще нарасне. 33 години и половина работих и спестявах тези долари. Внесох 100 хиляди $. Носеха ми отчети известно време. Края на 2013 година получих един доста добър доклад и това ме смути ", признава пенсионерът.

Жена му показа, че тя също бе ужилена: " Внесох 40 хиляди $, които получих при продажбата на наследствена гарсониера ".

След време фамилията поискало да си изтегли парите, само че от компанията почнала да ги лъже и им отказала.

Малко по-късно пенсионерите внесли още 30 хиляди $ и по този начин сумата им повишена до 170 хиляди $ - всички, които били вложени в лъжливата финансова пирамида.

" Аз съм на 73 години, През целия си умишлен живот не съм откраднал нито един лев. Щях да полудея щом ми се случи това. Юли 2014 година подадох сигнали в Районна прокуратура и в Комисията за финансов контрол. Финансовият контрол е единствената институция, която се оправи съответно. От там ми дадоха документ, който демонстрира, че моето име липсва в потребителската листа на " Глобал маркетс ", оплака се още мъжът, който посочи, че е подписал контракт с компанията.

Той се закани, че ще се бори до дъно с корупцията: " Докато съм жив и до момента в който шавам ще се боря. Но се опасявам да не извърша някое закононарушение ".

Видео от репортажа може да видите ТУК !

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР