Разкрити са били две престъпления, извършени от непълнолетни, съобщиха от

...
Разкрити са били две престъпления, извършени от непълнолетни, съобщиха от
Коментари Харесай

Полицаи от Самоков, Костенец и Сливница хванаха двама тийнейджъри, откраднали кола и телефон

Разкрити са били две закононарушения , осъществени от малолетни, оповестиха от ОДМВР-София.

В хода на извършени през вчерашния ден взаимни оперативно-издирвателни дейности чиновници на РУ-Самоков и РУ-Костенец намерили на ул. „ Ихтиманско шосе “ зарязан лек автомобил , предмет на незаконно лишаване.

Полицейските чиновници открили, че колата е била оставена пред адреса от престъпно проявен 15-годишен юноша . В снетите му сведения малолетният направил цялостни признания . Задържан е бил за период до 24 часа. Действията по следствието не престават под надзора на прокуратурата.

Второто закононарушение с малолетен причинител е било разкрито от сливнишките служители на реда. След получен сигнал за осъществена кражба на мобилен телефон от дамска чанта униформените открили, че създател на действието е 16-годишен познайник на инспекторите Детска педагогическа стая. В наличието на родител от малолетния е било снето документално сведение, в което признал за кражбата . Материалите по случая са докладвани в прокуратурата с оглед използване наредбите на член 61, ал.1 от Наказателен кодекс и налагане на възпитателни ограничения по член 13 от Закона за битка против противообществените прояви на малолетни и малолетни.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР